Forum Giełda +Dodaj wątek
Opublikowano przy kursie:  5,05 zł , zmiana od tamtej pory: 241,39%

Re: budowa księgi popytu

Dnia 2017-04-06 o godz. 09:12 ~spokojny napisał(a):
> Dnia 2017-04-05 o godz. 23:00 ~spokojny napisał(a):
> > wtk zacytuje tekst z artykułu, który podałeś:
> >
> > "Przyspieszona budowa księgi popytu (ang. accelerated book-building, ABB) to transakcja mająca wiele zalet dla uczestniczących w niej stron." A my jako akcjonariusze jak nie jesteśmy jedną ze stron?
> >
> > Oj ale zapomniałem ida2010 jest tu od straszenia nie ja ;) Czemu tak grubiańsko piszesz z 0 meteorytyką? Co ja uważam a dokładnie spekuluje - to tylko moje przemyślenia i tak proszę to odbierać:
> >
> > Długo mieliśmy trend boczny gdzie wielu graczy z większym portfelem zaopatrzyło się w część akcji, jednak nie sadzę, żeby zadowalało ich to w pełni, gdyż ciężko było zebrać dla nich rzeczową ilość akcji. Obstawiam więc 4,8 - 5 jako punkt odbicia. Zwiększy się FF i spekuluje, że to wpłynie na płynność jak i umożliwi grubym efektywne granie akcjami i podnoszenie kursu i realizacje zysków na wyższych poziomach. Nie oszukujmy się tu płynność nie jest za dobra, co zmniejsza zainteresowanie i ogranicza podniesienie kursu.
> >
> > Ida2010... jako poważny akcjonariusz, ze znaczącą ilością akcji powyżej 70k - czym sam się pochwaliłeś. Napisz w końcu merytorycznie, jak według Ciebie rozwinie się cała sytuacja i czy obecne info pozwala Ci spać spokojnie przy pakiecie, który posiadasz?
> >
> > Merytorycznie proszę, nie grubiańsko ;)
> >
>
> ida, czekam na Twój wpis w powyższym temacie :)

"Spokojny" nigdy się nie chwaliłem, że miałem 70 tys akcji, jeżeli tak to przytocz ten wpis (akcji miałem znacznie więcej). Co do spółki w marcu pisałem, że akcje będą kosztowały 04 kwietnia 4,92; niewiele się pomyliłem ABB - 4,9. Co do spółki jest wiele znaków zapytania? Więcej nie będę pisał, bo napiszecie, że manipuluję kursem. PS. Jeszcze kilka tygodni temu znacznie inaczej oceniałem APR!

Treści na Forum Bankier.pl (Forum) publikowane są przez użytkowników portalu i nie są autoryzowane przez Redakcję przed publikacją.

Bonnier Business (Polska) Sp.z o.o. nie ponosi odpowiedzialności za informacje publikowane na Forum, szczególnie fałszywe lub nierzetelne, które mogą wprowadzać w błąd w zakresie decyzji inwestycyjnych w myśl artykułów 12 i 15 Rozporządzenia MAR (market abuse regulation). Złamanie zakazu manipulacji jest zagrożone odpowiedzialnością karną.

Zamieszczanie na Forum propozycji konkretnych decyzji inwestycyjnych w odniesieniu do instrumentu finansowego może stanowić rekomendację w rozumieniu przepisów Rozporządzenia MAR. Sporządzanie i rozpowszechnianie rekomendacji bez zachowania wymogów prawnych podlega odpowiedzialności administracyjnej.

Przypominamy, że Forum stanowi platformę wymiany opinii. Każda informacja wpływająca na decyzje inwestycyjne pozyskana przez Forum, powinna być w interesie inwestora, zweryfikowana w innym źródle.

[x]
AUTOPARTN -0,91% 17,52 2026-02-13 17:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.