Dnia 2017-04-06 o godz. 09:12 ~spokojny napisał(a):
> Dnia 2017-04-05 o godz. 23:00 ~spokojny napisał(a):
> > wtk zacytuje tekst z artykułu, który podałeś:
> >
> > "Przyspieszona budowa księgi popytu (ang. accelerated book-building, ABB) to transakcja mająca wiele zalet dla uczestniczących w niej stron." A my jako akcjonariusze jak nie jesteśmy jedną ze stron?
> >
> > Oj ale zapomniałem ida2010 jest tu od straszenia nie ja ;) Czemu tak grubiańsko piszesz z 0 meteorytyką? Co ja uważam a dokładnie spekuluje - to tylko moje przemyślenia i tak proszę to odbierać:
> >
> > Długo mieliśmy trend boczny gdzie wielu graczy z większym portfelem zaopatrzyło się w część akcji, jednak nie sadzę, żeby zadowalało ich to w pełni, gdyż ciężko było zebrać dla nich rzeczową ilość akcji. Obstawiam więc 4,8 - 5 jako punkt odbicia. Zwiększy się FF i spekuluje, że to wpłynie na płynność jak i umożliwi grubym efektywne granie akcjami i podnoszenie kursu i realizacje zysków na wyższych poziomach. Nie oszukujmy się tu płynność nie jest za dobra, co zmniejsza zainteresowanie i ogranicza podniesienie kursu.
> >
> > Ida2010... jako poważny akcjonariusz, ze znaczącą ilością akcji powyżej 70k - czym sam się pochwaliłeś. Napisz w końcu merytorycznie, jak według Ciebie rozwinie się cała sytuacja i czy obecne info pozwala Ci spać spokojnie przy pakiecie, który posiadasz?
> >
> > Merytorycznie proszę, nie grubiańsko ;)
> >
>
> ida, czekam na Twój wpis w powyższym temacie :)
"Spokojny" nigdy się nie chwaliłem, że miałem 70 tys akcji, jeżeli tak to przytocz ten wpis (akcji miałem znacznie więcej). Co do spółki w marcu pisałem, że akcje będą kosztowały 04 kwietnia 4,92; niewiele się pomyliłem ABB - 4,9. Co do spółki jest wiele znaków zapytania? Więcej nie będę pisał, bo napiszecie, że manipuluję kursem. PS. Jeszcze kilka tygodni temu znacznie inaczej oceniałem APR!