wtk zacytuje tekst z artykułu, który podałeś:
"Przyspieszona budowa księgi popytu (ang. accelerated book-building, ABB) to transakcja mająca wiele zalet dla uczestniczących w niej stron." A my jako akcjonariusze jak nie jesteśmy jedną ze stron?
Oj ale zapomniałem ida2010 jest tu od straszenia nie ja ;) Czemu tak grubiańsko piszesz z 0 meteorytyką? Co ja uważam a dokładnie spekuluje - to tylko moje przemyślenia i tak proszę to odbierać:
Długo mieliśmy trend boczny gdzie wielu graczy z większym portfelem zaopatrzyło się w część akcji, jednak nie sadzę, żeby zadowalało ich to w pełni, gdyż ciężko było zebrać dla nich rzeczową ilość akcji. Obstawiam więc 4,8 - 5 jako punkt odbicia. Zwiększy się FF i spekuluje, że to wpłynie na płynność jak i umożliwi grubym efektywne granie akcjami i podnoszenie kursu i realizacje zysków na wyższych poziomach. Nie oszukujmy się tu płynność nie jest za dobra, co zmniejsza zainteresowanie i ogranicza podniesienie kursu.
Ida2010... jako poważny akcjonariusz, ze znaczącą ilością akcji powyżej 70k - czym sam się pochwaliłeś. Napisz w końcu merytorycznie, jak według Ciebie rozwinie się cała sytuacja i czy obecne info pozwala Ci spać spokojnie przy pakiecie, który posiadasz?
Merytorycznie proszę, nie grubiańsko ;)