Forum Giełda +Dodaj wątek
Opublikowano przy kursie:  1,42 zł , zmiana od tamtej pory: -80,28%

Re: Boruta topi Agtesa ?

Dnia 2015-05-01 o godz. 17:20 ~er napisał(a):
> Mnie się nasuwa pierwszych wniosek, że papier jest sponiewierny, a kupujących jest jak na lekarstwo. Drugi, że ktoś kisi z taką ilością jak wymieniłeś i pewnie chciałby je sprzedać.
> Trzeci wyniki będę złe.

Pierwszy wniosek jak dla mnie jest oczywisty. C/Z = ok. 2,5. Chyba nie ma drugiej takiej spółki na NC, która ma coroczne zyski w milionach złotych i takie C/Z)!

Drugi - jak dla mnie nie do końca pewny bo jeszcze parę dni temu nie było takich zleceń. Nikt nie chciał sprzedawać jakichś sensownych ilości akcji po 2 zł czy po 1,80 zł. Kurs był zbijany i nagle pojawiło się tyle zleceń sprzedaży, że żaden drobny akcjonariusz nie ma szans tego kupić. Mi to wygląda tak jakby ktoś, kto celowo wystawił te akcje (wiedząc, że nikt takich ilości nie kupi) i czekał aż drobni akcjonariusze zaczną sprzedawać po niższych cenach.

Trzeci - nie mam pojęcia jakie będą wyniki. Trudno tu coś wyrokować. To że kurs spada nie musi oznaczać, że wyniki będą złe (czasami przed dobrymi wynikami niektórzy zbijają kurs, żeby kupić więcej akcji po niższym kursie). No a dotychczasowe wyniki są bardzo dobre. Zyski ponad 3 mln za 2013 i 2014 rok. Wcześniej 1 mln za 2012 a wycena rynkowa spółki 9 mln. To są jakieś żarty. :)))

Ps. Wyniki już niedługo więc wkrótce się wyjaśni czy będą one złe.

Treści na Forum Bankier.pl (Forum) publikowane są przez użytkowników portalu i nie są autoryzowane przez Redakcję przed publikacją.

Bonnier Business (Polska) Sp.z o.o. nie ponosi odpowiedzialności za informacje publikowane na Forum, szczególnie fałszywe lub nierzetelne, które mogą wprowadzać w błąd w zakresie decyzji inwestycyjnych w myśl artykułów 12 i 15 Rozporządzenia MAR (market abuse regulation). Złamanie zakazu manipulacji jest zagrożone odpowiedzialnością karną.

Zamieszczanie na Forum propozycji konkretnych decyzji inwestycyjnych w odniesieniu do instrumentu finansowego może stanowić rekomendację w rozumieniu przepisów Rozporządzenia MAR. Sporządzanie i rozpowszechnianie rekomendacji bez zachowania wymogów prawnych podlega odpowiedzialności administracyjnej.

Przypominamy, że Forum stanowi platformę wymiany opinii. Każda informacja wpływająca na decyzje inwestycyjne pozyskana przez Forum, powinna być w interesie inwestora, zweryfikowana w innym źródle.

[x]
AGTES 0,00% 0,28 2015-07-01 17:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.