Forum Giełda +Dodaj wątek
Opublikowano przy kursie:  4,08 zł , zmiana od tamtej pory: -60,78%

Re: Biedny inwestor

Nie wiem na co poszło te mln zł gotówki ,na obsługę aktualnych umów? Bo jak dobrze wiemy umowy rozliczane są etapami

Spółka posługuje się kapitałem własnym ,własnymi środkami pieniężnymi ,a w raporcie nie ma nic dziwnego ,co mogłoby świadczyć o czymś złym

Na co poszły ,nie wiem i nie będę zgadywać

Ja nie naganiam ani na spadki ,ani na wzrosty. Piszę prawdę ,taką jaka jest ,w ramach mojej wiedzy. Jeżeli mnie coś wkurza to o tym piszę ,jak widzę pozytywy to też o tym piszę. Jestem obiektywny

Nie sprzedałem ani jednej akcji ,a wręcz dokupiłem jakieś 2 miesiące temu z 20 tys. Aktualnie chcę dokupić kolejne 3k ale jak widać nikt nie chce mi oddać po 3,92 ,a w momencie wystawienia zlecenia nagle uaktywnił się popyt ,dziwne nieprawdaż? Którego nie było podobno ,co było oczywiste ,że tak się stanie

Ja nie kłamię ,bo nie lubię marnować czasu na bzdury. Jestem zły na to co się dzieje ,bo nie jestem psychopatą. Każdy normalny człowiek byłby tym poirytowany ale też nie ma tu żadnych przesłanej do aż tak gwałtownych spadków. Do takiego podejścia do firmy. Zarząd spierdzielił sprawę zatrudniając zbyt szybko tak dużą ilość ludzi ale tego się nie cofnie.

Zakończenie ostatniej umowy było w maju 2024 roku ,kwestia czasu aż na jej bazie pojawią się nowe ,dużo wyższe kontrakty w znacznie większej ilości ,a wtedy będzie po prostu odcięcie od akcji

Spadki są wygenerowane na słabym popycie przez co mała ilość akcji spowodowała ogromny spadek. Arkusz jest dziurawy i odwrócenie trendu może nastąpić w każdej chwili spowodowanej po prostu nowym kontraktem i wtedy nikt nie będzie wchodził w spółkę z perspektywą wyników za 3 ,czy 4 kwartał ,a tą za 1 i 2 kwartał 2025 roku

Ktoś kto zbiera te akcje ,a zbiera co widać po nagłym pojawieniu się popytu w ilości kilkadziesiąt tys akcji ,po tym jak wystawiłem 3k na kupno po 3,92 ,nie inwestuje tu z perspektywą 1/2 miesięczną ,bo dobrze wie ,że nie uda mu się sprzedać tych akcji z taką małą płynnością. Potrzebuje na to dużych wzrostów

Tak jak ty wiatrak potrzebowałeś dużych wzrostów aby sprzedać część akcji ponad 8 zł. Aktualnie gdybyś chciał je sprzedać to kurs poszedłby na dno

Tak to działa. Po prostu trzeba cierpliwości i stalowych nerwów

Treści na Forum Bankier.pl (Forum) publikowane są przez użytkowników portalu i nie są autoryzowane przez Redakcję przed publikacją.

Bonnier Business (Polska) Sp.z o.o. nie ponosi odpowiedzialności za informacje publikowane na Forum, szczególnie fałszywe lub nierzetelne, które mogą wprowadzać w błąd w zakresie decyzji inwestycyjnych w myśl artykułów 12 i 15 Rozporządzenia MAR (market abuse regulation). Złamanie zakazu manipulacji jest zagrożone odpowiedzialnością karną.

Zamieszczanie na Forum propozycji konkretnych decyzji inwestycyjnych w odniesieniu do instrumentu finansowego może stanowić rekomendację w rozumieniu przepisów Rozporządzenia MAR. Sporządzanie i rozpowszechnianie rekomendacji bez zachowania wymogów prawnych podlega odpowiedzialności administracyjnej.

Przypominamy, że Forum stanowi platformę wymiany opinii. Każda informacja wpływająca na decyzje inwestycyjne pozyskana przez Forum, powinna być w interesie inwestora, zweryfikowana w innym źródle.

[x]
SUNTECH -3,03% 1,60 2025-10-17 17:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.