Forum Giełda +Dodaj wątek
Opublikowano przy kursie:  3,99 zł , zmiana od tamtej pory: -59,90%

Re: Biedny inwestor

Na Voolcie ,czy też aktualnym Novavis Group fałszowano raporty kwartalne. Tam nie było akcjonariuszy mniejszościowych. To była klika osób działających w porozumieniu

Tutaj sytuacja jest inna. Każdy raport ma potwierdzenie w rzeczywistości ,nie różni się on nawet o 1 grosz w porównaniu do tego badanego przez biegłego rewidenta

Na tamtej spółce byłem obecny przez 7 lat ,a od 4 lat nie mam ich akcji. Co tu dużo gadać ,nie rozumiałem wielu rzeczy ,które rozumiem teraz nauczony doświadczeniami

Tam po prostu oszukano akcjonariuszy ,miało być połączenie z Rubiconem dla wszystkich ,skończyło się na ucieczce Stachury ,Żaka ,a resztę pozostawiono samych sobie.

To jest zupełnie co innego

I owszem ,oszukano mnie ale i tak na tym zarobiłem. Znacznie mniej niż mogłem ale ma to związek z tym ,że oszukali mnie współnicy ,z którymi byłem tam w akcjonariacie. W szczytowym momencie posiadaliśmy razem 60/70% FF. Zarząd oszukał ale miał relatywnie mały wpływ na to co działo się z kursem akcji

Zarząd tutaj nie ma interesu w robieniu tego samego co na Volcie. Przede wszystkim chociażby dlatego ,że ktoś im patrzy na ręce w postaci 2 innych mniejszościowych. Inna sprawa ,że mają akcje imienne ,co uniemożliwia im to co działo się na Voolcie

Swoją drogą ,wystawiłem 3k po 3,92 i jakoś nikt nie chce mi oddać ,choć przed chwilą strzelali jak od kaczek ,a ja chce kupić akcję w tej śmiesznej cenie

Treści na Forum Bankier.pl (Forum) publikowane są przez użytkowników portalu i nie są autoryzowane przez Redakcję przed publikacją.

Bonnier Business (Polska) Sp.z o.o. nie ponosi odpowiedzialności za informacje publikowane na Forum, szczególnie fałszywe lub nierzetelne, które mogą wprowadzać w błąd w zakresie decyzji inwestycyjnych w myśl artykułów 12 i 15 Rozporządzenia MAR (market abuse regulation). Złamanie zakazu manipulacji jest zagrożone odpowiedzialnością karną.

Zamieszczanie na Forum propozycji konkretnych decyzji inwestycyjnych w odniesieniu do instrumentu finansowego może stanowić rekomendację w rozumieniu przepisów Rozporządzenia MAR. Sporządzanie i rozpowszechnianie rekomendacji bez zachowania wymogów prawnych podlega odpowiedzialności administracyjnej.

Przypominamy, że Forum stanowi platformę wymiany opinii. Każda informacja wpływająca na decyzje inwestycyjne pozyskana przez Forum, powinna być w interesie inwestora, zweryfikowana w innym źródle.

[x]
SUNTECH -3,03% 1,60 2025-10-17 17:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.