Na Voolcie ,czy też aktualnym Novavis Group fałszowano raporty kwartalne. Tam nie było akcjonariuszy mniejszościowych. To była klika osób działających w porozumieniu
Tutaj sytuacja jest inna. Każdy raport ma potwierdzenie w rzeczywistości ,nie różni się on nawet o 1 grosz w porównaniu do tego badanego przez biegłego rewidenta
Na tamtej spółce byłem obecny przez 7 lat ,a od 4 lat nie mam ich akcji. Co tu dużo gadać ,nie rozumiałem wielu rzeczy ,które rozumiem teraz nauczony doświadczeniami
Tam po prostu oszukano akcjonariuszy ,miało być połączenie z Rubiconem dla wszystkich ,skończyło się na ucieczce Stachury ,Żaka ,a resztę pozostawiono samych sobie.
To jest zupełnie co innego
I owszem ,oszukano mnie ale i tak na tym zarobiłem. Znacznie mniej niż mogłem ale ma to związek z tym ,że oszukali mnie współnicy ,z którymi byłem tam w akcjonariacie. W szczytowym momencie posiadaliśmy razem 60/70% FF. Zarząd oszukał ale miał relatywnie mały wpływ na to co działo się z kursem akcji
Zarząd tutaj nie ma interesu w robieniu tego samego co na Volcie. Przede wszystkim chociażby dlatego ,że ktoś im patrzy na ręce w postaci 2 innych mniejszościowych. Inna sprawa ,że mają akcje imienne ,co uniemożliwia im to co działo się na Voolcie
Swoją drogą ,wystawiłem 3k po 3,92 i jakoś nikt nie chce mi oddać ,choć przed chwilą strzelali jak od kaczek ,a ja chce kupić akcję w tej śmiesznej cenie