Hej Jurek!
Fajnie, że się odezwałeś. Zawsze jest miło Cię poczytać.
Odzywasz się z reguły rzadko, ale zawsze konkretnie i dodajesz wiary...
Ja również w większości przypadków się z Tobą zgadzam.
Problem jednak w tym, że Twoje wypowiedzi są oparte (jak mniemam) na bliższych kontaktach...
Ja niestety muszę opierać się na oficjalnych informacjach, których ostatnio było mało.
Dlatego moje wypowiedzi są bardziej emocjonalne. Ty wypowiadasz się spokojnie, bo wiesz. Ja się tylko domyślam.
Moje emocje wiążą się też tym, że ja tu zainwestowałem 100% tego co miałem. Ty siedzisz jeszcze (tak kiedyś pisałeś) w innych spółkach. Dlatego jest Ci łatwiej. Nie porównuję tu zainwestowanych kwot (mógłbym tylko pomarzyć o 400k akcji w BGE). Dla mnie moje 100% pieniędzy jakie tu włożyłem jest tyle samo warte co Twoje 100% ze wszystkich spółek. Mimo, że kwotowo tego nie da się porównać.
Stąd wynikają moje emocje...Ty to odbierasz jako oczekiwania dziecka
Moje oczekiwania co do obrotów mają uzasadnienie w oficjalnych komunikatach.
Rozumiem, że Ty posiadasz wiedzę, że się nie udało osiągnąć takich obrotów w IV kw.
Ok. Przyjmuję to do wiadomości. Chociaż uważam, że o tym powinien już dawno poinformować Prezes w korekcie podanych wcześniej inf. Nie zrobił tego i ja uważam, że to jest nie fair względem akcjonariatu. Pewnie znowu powiesz, że to są oczekiwania dziecka. Może racja. Ja jednak jestem nauczony, że słowo to słowo. Zwłaszcza tam, gdzie chodzi o pieniądze.
Nie wydaje Ci się, że ostatni komunikat o rejestracji był wymuszony przez nas...Chyba to czytają. Nawet nie podali daty kiedy powzięli informacje o rejestracji ostatniej emisji. Czyli można mniemać, że trzymali to info w szufladzie.
To już drugi taki przykład. Kilka miesięcy temu osoba osoba powiązana z członkiem rady nadzorczej podała info o zwiększeniu po sugestii kogoś z forum, że takowe wystąpiło....coś wiesz o tym, prawda?
Też jestem dobrej myśli. Ciekawi mnie bardzo, kto nam się ujawni w akcjonariacie...
Nie wiem jednak czy będę tu za 3-4 lata. To kawał czasu.
Jak już pisałem wcześnie uwagę zwróciłem na BGE, gdy informowali o dwóch kontraktach po 50 mil. Wchodziłem tu pod nie. Potem doszedł 3 "duży kontrakt i dokupowałem
A biogazownie...sam Prezes twierdzi, że zwrot inwestycji to kilka lat...
Ale zobaczymy. Jeżeli potwierdzą się już zawarte umowy i podpiszą następne, to może warto będzie poczekać dłużej
A kurs akcji prędzej czy później musi podążyć za nowymi kontraktami i ewentualnymi zyskami z biogazowni. Oczywiście pod warunkiem, że kasa na inwestycje nie będzie pochodziła wyłącznie z nowych emisji...Mam nadzieję, że będzie jak piszesz. Czyli bez dodruków...
No to do czwartku...
Pozdrawiam