zdarzają się tez sprzedaże w większej ilości sprzedanych, gier....patrzysz na premierowe dane, dodaj ze w ciągu następnych ilości może to być znacznie więcej - ok bez szaleństwa ale zawsze buduje to efekt skali. Patrząc jednak na coroczne zyski ta strategia się sprawdza...mi to pasuje. Zresztą nie tylko mi.... patrząc po ilości bzdurnych wpisów( w stylu 5 ziko) ludzie widzą zdrową spółkę, na której chcą kręcić kółka. wg mnie to niestety efekt "młodego pokolenia inwestorów", którzy chcą od razu zarabiać szybko kilkadziesiąt procent, a to chyba nie taka spółka.
co do chętnych ...znajdą się. przy tej cenie sam dobieram, uśredniając bo jestem trochę na minusie....ale nie bije piany, nie pisze bzdurnych wpisów. po prostu jedna ze spółek w portfelu, którą warto mieć. Dywidenda co roku - ok, mniejsza ostatnio, ale mimo "braku znacznych premier" ciągle jest, co mnie tym bardziej przekonuje żeby mieć ja w portfelu.
oczywiście to tylko moje przemyślenia, zapewne mogę się mylić albo i mieć racje-;)
pozdro