W 2021 widzę, że cena była podobna;)
Oczywiście trzeba tutaj doliczyć ceny prądu itd. ale myślę że te 50 mln jest spokojnie do zrobienia, co dałoby c/z w okolicach 5, a to jak sam zauważyłeś byłoby przy sennym rynku. Poza tym w ten sposób Bowim potwierdziłby że wyszedł już na trwałe z poziomu zysku kilku milionów i może w końcu jakiś poważny inwestor by w to wpakował pieniądze bo taka wycena to trochę jednak żart.
Ciężko coś tutaj przewidywać, bo żyjemy w czasach dużej zmienności, dzisiaj może być zastój a jutro podpisanie pokoju i nowy boom budowalny i eksplozja rozwoju gospodarczego w Europie jak po planie Marshalla.
Ja osobiście gram tutaj po dywidendę na zasadzie, ze jak jej nie będzie i zawisnę, to mam podstawy przypuszczać że się odkuję w pespektywie roku. A jak dadzą trochę pieniędzy to zapewne tym razem nie pozbędę się całkowicie akcji jak rok temu, bo jak już wspomniałem odbudowa Ukrainy może dać sporego kopa, wiec raczej pobawię się w kółeczka pod dywidendowe wzrosty i odkupienie akcji po dywidendzie. Taki jest mój wstępny plan na te spółkę, a jak wyjdzie zobaczymy.