Forum Giełda +Dodaj wątek
Opublikowano przy kursie:  7,86 zł , zmiana od tamtej pory: 10,18%

Re: Analiza techniczna MARVIPOL (MVP)

Nie czujesz inflacji jak idziesz do sklepu i płacąc co raz wieksze rachunki?

Inflacja nie jest przejsciowa. Przez ostatnie lata mieliśmy mała inflację 1-2% , praktycznie nieodczuwalna . Teraz mamy bardzo duza realna inflacje ponad 10% . Ceny nie których surowcow jak gaz, czy chemia wzrosły o 300%. To musi się przełożyć na zwykłych ludzi. Weź taki Rsm , chemia potrzebna dla rolnictwa do produkcji zywnosi, wzrosła o 250%. Jak to sie przełoży na zywnosc na wiosnę? Ludzie nie będą kupować i zmieniać mieszkań w takich ilościach jak do tej pory. Zmienia się priorytety dla większości społeczeństwa.

Co do kredytów na mieszkania bez odpowiedniego zabezpieczenia, to jest jakaś patologia komunistyczna. Ciekawe kto będzie to sponsorowal? Nowy podatek?

Polski ład to kolejne obciążenia dla obywateli, gwodz do trumny. Ceny usług po podwyżce składki zdrowotnej wzrosną o kolejne 20-30%.

Glapinski przez brak reakcji sponsoruje nam hiper inflację. Prawda w końcu rzad musi z czegos żyć, a ludzie......

Pamiętam jak za komuny moja mama zbierała na moja książeczkę, żeby wypłacić mi kasę , jak będę miał 18 lat. Wiesz ile wypłaciłem? Starczyło mi na dwie gałki lodów. :)
Taka historia juz się nie powtórzy, ale trzeba mieć z tyłu głowy, jak niebezpieczna jest niekontrolowana inflacja.

To jest tylko moje zdanie i opinia , nie mam zamiaru straszyć czy zniechęcać , każdy ma swój rozum.

Treści na Forum Bankier.pl (Forum) publikowane są przez użytkowników portalu i nie są autoryzowane przez Redakcję przed publikacją.

Bonnier Business (Polska) Sp.z o.o. nie ponosi odpowiedzialności za informacje publikowane na Forum, szczególnie fałszywe lub nierzetelne, które mogą wprowadzać w błąd w zakresie decyzji inwestycyjnych w myśl artykułów 12 i 15 Rozporządzenia MAR (market abuse regulation). Złamanie zakazu manipulacji jest zagrożone odpowiedzialnością karną.

Zamieszczanie na Forum propozycji konkretnych decyzji inwestycyjnych w odniesieniu do instrumentu finansowego może stanowić rekomendację w rozumieniu przepisów Rozporządzenia MAR. Sporządzanie i rozpowszechnianie rekomendacji bez zachowania wymogów prawnych podlega odpowiedzialności administracyjnej.

Przypominamy, że Forum stanowi platformę wymiany opinii. Każda informacja wpływająca na decyzje inwestycyjne pozyskana przez Forum, powinna być w interesie inwestora, zweryfikowana w innym źródle.

[x]
MARVIPOL -0,45% 8,86 2026-02-24 16:23:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.