Novy teoretycznie tak tylko popatrz na zasieg nie ma on on już 15 zł tylko 12 zł wg systemu w dniu 04.01 2022 .Ten niższy zasieg wynika ze zbyt płytkiej korekty w 4 fali ale mamy już charakterystyczna litera W.i nic tego raczej nie zmieni
Co oznacza że kurs ponowne przetestuje 8,5 .i wtedy dzida w 3 fali wyższego rzedu .
Narazie mój developer to jednak ATAL bo wolę inwestowąć w 3 w3 fali niż w 5 fali zreszta jak wszyscy inwestorzy wole pewne 12% dywidendy niz niepewne 6 czy 7% Myślę że w przyszłym tygodniu powinna być już dzida na Marvipolu .jak mawiają fachowcy od jazdy bez trzymanki moge się mylić ale pozdrawiam tnajtwardszy akcionariat .Tak jak pisałem na orum Atalu koszty obsługi obligacji rosna ale materiały tanieją dużo bardziej i dopiero teraz developerzy bedą mogli zarabiac bo dotychczasowe podwyżki były związane ze wzrostem materiałów a obecna mniejsza sprzedaż w 3 q wynika nie z braku chętnych do kupna tylko z braku podaży nie tylko Marvipolu ale wszystkich developerów To tak jak wszyscy po wzriostach cen energii spodziewali sie słabych wyników w hutnictwie a tam były rekordy Gdy sprzedawałem Marvipol stal była po 5,5 tys a obecnie po 3,5 tys ispada oczywiscie drewno jeszcze bardziej potaniało czy stytopian wraca do poziomów sprzed podwyżek https://pl.tradingeconomics.com/commodity/steel