Forum Giełda +Dodaj wątek
Opublikowano przy kursie:  8,60 zł , zmiana od tamtej pory: 0,70%

Re: Analiza techniczna MARVIPOL (MVP)

Novy teoretycznie tak tylko popatrz na zasieg nie ma on on już 15 zł tylko 12 zł wg systemu w dniu 04.01 2022 .Ten niższy zasieg wynika ze zbyt płytkiej korekty w 4 fali ale mamy już charakterystyczna litera W.i nic tego raczej nie zmieni
Co oznacza że kurs ponowne przetestuje 8,5 .i wtedy dzida w 3 fali wyższego rzedu .
Narazie mój developer to jednak ATAL bo wolę inwestowąć w 3 w3 fali niż w 5 fali zreszta jak wszyscy inwestorzy wole pewne 12% dywidendy niz niepewne 6 czy 7% Myślę że w przyszłym tygodniu powinna być już dzida na Marvipolu .jak mawiają fachowcy od jazdy bez trzymanki moge się mylić ale pozdrawiam tnajtwardszy akcionariat .Tak jak pisałem na orum Atalu koszty obsługi obligacji rosna ale materiały tanieją dużo bardziej i dopiero teraz developerzy bedą mogli zarabiac bo dotychczasowe podwyżki były związane ze wzrostem materiałów a obecna mniejsza sprzedaż w 3 q wynika nie z braku chętnych do kupna tylko z braku podaży nie tylko Marvipolu ale wszystkich developerów To tak jak wszyscy po wzriostach cen energii spodziewali sie słabych wyników w hutnictwie a tam były rekordy Gdy sprzedawałem Marvipol stal była po 5,5 tys a obecnie po 3,5 tys ispada oczywiscie drewno jeszcze bardziej potaniało czy stytopian wraca do poziomów sprzed podwyżek https://pl.tradingeconomics.com/commodity/steel

Treści na Forum Bankier.pl (Forum) publikowane są przez użytkowników portalu i nie są autoryzowane przez Redakcję przed publikacją.

Bonnier Business (Polska) Sp.z o.o. nie ponosi odpowiedzialności za informacje publikowane na Forum, szczególnie fałszywe lub nierzetelne, które mogą wprowadzać w błąd w zakresie decyzji inwestycyjnych w myśl artykułów 12 i 15 Rozporządzenia MAR (market abuse regulation). Złamanie zakazu manipulacji jest zagrożone odpowiedzialnością karną.

Zamieszczanie na Forum propozycji konkretnych decyzji inwestycyjnych w odniesieniu do instrumentu finansowego może stanowić rekomendację w rozumieniu przepisów Rozporządzenia MAR. Sporządzanie i rozpowszechnianie rekomendacji bez zachowania wymogów prawnych podlega odpowiedzialności administracyjnej.

Przypominamy, że Forum stanowi platformę wymiany opinii. Każda informacja wpływająca na decyzje inwestycyjne pozyskana przez Forum, powinna być w interesie inwestora, zweryfikowana w innym źródle.

[x]
MARVIPOL 1,14% 8,90 2026-02-23 16:40:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.