Car, niczego nie zredukowanej, bo nie ma kto tego kupić (poza sama spółka) a do tego ktoś sypie drobnymi.
Pewnie ktoś z forum, kto napisze o tym jak sprzeda.
Orco ma 97% skupionych akcji i zaden fundusz tu nie zawita a kazdy wzrost wykorzystają do dystrybucji resztek, które maja.
Ja już w tak niepłynne spółki nie wchodzę.
Przeczytałem ostatnio książkę T. Treli „ Gielda. Początek” i zamierzam wycofać się z GPW. To znaczy zredukować poziom akcji z naszego rynku do jakichś 20%. Już pare miesięcy temu zainteresowałem się spółkami z zagranicy i powoli kupuje.
Nasz banan mnie zmęczył i zmieniam swoje nastawienie do naszego rynku. Nasza giełda ma za dużo spółek przestarzałych a znów sporo „nowoczesnych” jest za małych, żeby konkurować z zagranicznymi konkurentami i ich zarządy pozostawiają wiele do życzenia (patrz Medicalgorithmics).
Liczę cały czas na Pmpg. Ale zastanawiam się jak to, co dzieje się od paru miesięcy w Chinach wpłynie na naszych ewentualnych partnerów. Całe szczęście mamy wyniki , gotówkę i cały czas trwa skup. Jak w październiku przyjdzie zwala, nasza spółka sobie poradzi. W inne spółki, z zarządami mającymi w d… kursy swoich spółek nie wiem jak będzie.
Pozdro