W imieniu Rzeczpospolitej Polskiej za zdradę ojczyzny.. to powinny być ostatnie słowa usłyszane przez polskojęzyczne nierządy przed kryminałem na wiele wiele lat z odbiorem całego majątku na rzecz państwa oraz utratą obywatelstwa! Taka moja opiniaOd dawna tylko knują, jak tu nas wciągnąć do wojny, która jak sam potwierdził jest czasem konsumpcji systemu... Nie dajcie się upodmiotowić za srebrniki i obiecywane przywileje... Kim w ogóle jest aktualny Szef Sztabu WP gen. Kukuła określany mianem "wojskowego Dyzmy"To już jawna zdrada kraju. Prezydent Duda złożył hołd żołnierzom URL walczącym z polskimi dziećmi i młodzieżą!!! Hańba! Nie można mieć szacunku do człowieka, który dopuścił się tak ohydnej zdrady Polski! W latach 1918-1919 URL walczyła przeciwko Polsce, walczyła przeciwko Polakom, żołnierze URL strzelami do polskich dzieci! Andrzej Doda oddał hołd URL! Brak mi słów ... Oni nie bronili wolności Ukrainy, bo nie było Ukrainy, oni walczyli przeciwko Polsce! Hańba i wstyd!!Oskarża Zachód o "atak na Rosję". Bliski współpracownik Putina Operacja w obwodzie kurskim została zaplanowana przy udziale NATO i zachodnich służb specjalnych - oznajmił Nikołaj Patruszew. Jeden z najbliższych współpracowników Władimira Putina oskarżył państwa Sojuszu, a zwłaszcza USA, o bezpośrednie wsparcie Kijowa w ramach ataku na terytorium Rosji. Jak podkreślił, to właśnie Waszyngton miał stworzyć "wszelkie przesłanki do utraty przez Ukrainę suwerenności i części swoich terytoriów".
https://wydarzenia.interia.pl/raport-ukraina-rosja/news-oskarza-zachod-o-atak-na-rosje-bliski-wspolpracownik-putina-,nId,7758531#utm_source=paste&utm_medium=paste&utm_campaign=chromeUkraińcy wysadzili strategiczny most. Kreml reaguje Ukraina użyła zachodnich rakiet, prawdopodobnie amerykańskich HIMARS-ów do wysadzenia mostu na rzece Sejm w obwodzie kurskim - przekazało rosyjskie MSZ. Strona rosyjska poinformowała, że w wyniku ostrzału zginęli ochotnicy, którzy usiłowali ewakuować cywilów. W piątek Ukraińscy piloci wysadzili most w obwodzie kurskim, odcinając od wsparcia i zaopatrzenia kilkuset rosyjskich żołnierzy.https://wydarzenia.interia.pl/raport-ukraina-rosja/news-ukraincy-wysadzili-strategiczny-most-kreml-reaguje,nId,7758855#utm_source=paste&utm_medium=paste&utm_campaign=chrome