wydawało mi się że osoby udzielające się na forum giełdowym poświęcają swój czas na :
-na wymianę informacji o spółce
-wymianę doświadczenia na giełdzie
-swoim przemyśleniom odnośnie spółki
-oraz wszystkiego co jest związane z giełdą, inwestowaniu a co najważniejsze zarabianiu
czytając wpisy na forum na pierwszy rzut oka wydaje sie że przez przypadek weszliśmy na inne forum które na pewno nie dotyczy inwestowania,giełdy itd
zastanawia mnie jeśli ktoś inwestuje np w PEPCO wypisuje takie śmieci różnego rodzaju codziennie zakładając nowe wątki wymyślając co róż nowe dziwne sytuacje próbując wprowadzić zmiany nastroju wśród inwestorów to wydaje mi się ze taka osoba nie ma wcale szacunku do siebie a tym bardziej do swoich pieniędzy o ile w ogóle posiada jakieś do tego traci swój cenny czas który mamy ograniczony
osobiście inwestuje od lat i jeśli poświęcam swój czas to staram sie poświecić go by swoją inwestycje w pewnym stopniu uchronić zabezpieczyć zbierając informacje robić różnego rodzaju analizy a przede wszystkich dzielić się wiedzą i spostrzeżeniami które udało sie wyłapać z rynku i przełożyć na inwestowanie
moja rada nie traćcie czasu na wciąganie sie w tematy które nic nie dają skupcie sie na własnych celach odczuciach i nie dajcie sie zmanipulować cierpliwość popłaca i nie bądźcie chciwi bo to wtedy nie jest inwestowanie tylko hazard