Tak mówił Osser w połowie sierpnia na konferencji po wynikach II kw, odpowiadając na pytanie inwestora o strategię. Oceńcie sami, czy tu mogą być jakies wątpliwości co do rozwoju sytuacji na naszym Milestone Medical:
"Chcemy udowodnić, że produkt jest rentowny, uzyskać zgodę organów regulacyjnych, oczywiście kilka innych patentów, i pokazać, że produkt może przyciągnąć luminarzy, kluczowych liderów opinii na całym świecie, opublikować badania kliniczne, zacząć sprzedawać w tym sektorze. A następnie po potwierdzeniu wszystkich powyższych, sprzedać licencję lub zrobić joint venture z dużą firmą, która dotrze na cały świat. A następnie Milestone może wrócić do swojej podstawowej kompetencji, która będzie rozwijać dodatkowe produkty, aby zrobić to samo."
Oczywiście, może być tak, że nasz MMD zostanie sprzedany bardzo szybko, po cenie wiele razy przewyższającej tę giełdową - wtedy MLSS wykaże superzyski (ale cena musi tak czy inaczej przekraczac np. te 6 zł, bo inaczej tych zysków nie pokaże) i wtedy to cena MLSS szybko pójdzie w górę dzięki transakcji na MMD, a nie - jak ja na razie liczę - odwrotnie. Bo ja na razie myślę, że najpierw będziemy miec superwieści o sukcesach w sprzedaży Compuflo, dalsze zachwyty ekspertów, cena MLSS będzie dzięki temu rosła w USA, a u nas w ślad za tym będzie rósł kurs MMD