Venusjanko cena jak najbardziej bardzo dobra :) W dołek nigdy nie trafimy. Ja kupiłem dziś trochę po 51,4zł i 51,8zł.
Jak najbardziej obecna sytuacja nie wpływa w żaden sposób na długi termin dla EAH i jej wyników. Za rok nikt już nie będzie pamiętał o tej sytuacji - tak jak dziś nikt już nie pamięta o "pandemii" choć miała zniszczyć życie na ziemi - i ponoć niby trwa :)
Miło się czyta, że oboje patrzymy na firmę przez pryzmat jej fundamentów, a nie kresek na wykresie. Obecnie wszystkie spółki spadają na GPW - jak się już skończy pompowanie w mediach "apokalipsy" - kapitał zacznie szukać inwestycji i pójdzie do tych najlepszych spółek.
Przeczytałem kilka razy wywiad z prezesem Esotiq, bo wiedziałem, że coś mi umyka i wiem już co - ten fragment:
Nasze dobre wyniki nie wzięły się znikąd. To efekt realizacji strategii optymalizacji kosztów i rozwoju e-commerce’u. Chcemy ją kontynuować, utrzymując w przyszłym roku dynamikę wzrostu przychodów oraz zysku.
Szef firmy mówi, że chcą utrzymać dynamikę przyrostu zysków z zeszłego roku. Przypominam, że w zeszłym roku zysk wzrósł 4-krotnie r/r. Kumaci zrozumieją o co tu chodzi :)