Forum Giełda +Dodaj wątek
Opublikowano przy kursie:  12,60 zł , zmiana od tamtej pory: -87,46%

Re: 4 $$$$$$$$$$$

Dr..

Te 50 % w silne rece i pozostale cyfry to tylko założenia , ale łatwiej sie rozmawia jak podaje sie cyfry niz słowa dużo , wiekszość itd .

Gdyby byly analogie z US to biorac pod uwage free float powiniśmy sie kręcić na poziomie 2-3% z 330k akcji w Polsce czyli 6-9 k akcji dziennie . Spółka niestety jest poza radarem naszych fundów ( moze poza jakimś healthcare PZU lub jakiegoś innego ) bo jest niepłynna . A jest niepłynna bo jest poza radarem . Paragraf 22.

Ja zakładam że tutaj bedzie gwałtowne przesunięcie kursu jak tam zobaczymy z 8-10 $ i jak tamtejszy zarzad cokolwiek wspomni ze istnieje taka zalezna spolka w Polsce notowana . Ale chcę sie pomylic bo tez troche tych polskich akcji mam w portfelu i szkoda zeby tak sobie tylko leżały :-) . Aby zwiekszyc zainteresowanie to ktoś musiałby obiec spekulacyjne fora i "napędzic" nowych inwestorów. Wtedy krótkoterminowo bedzie uderzenie popytu . Bo moim zdaniem nie ma nas tutaj az tak wielu, te 330k x 13 pln oznacza 4,3 mln pln zainwestowane przez mniejszosciowych . ( kurcze, jaka to mała kwota wzgledem obecnych obrotów na MLSS )

Mój portfel zdominowany jest akcjami MLSS wzgledem MMD bo tutaj nie było płynnosci. po 3-6 pln a tam po 1,5$ mozna było bez problemu takowe zakupić . Jak tam odleci to skonwertuje z czasem na polskie , pewnie podobnie postapią pozostali i bedziemy mieli ruch do góry . Gdybym był polskim fundem i uwierzyl w "story" to kupilbym akcje w stanach bo tam byłbym w stanie zapakowac 10-20 mln pln w ciagu kilku dni a tutaj jest to niemozliwe .

Ale szczerze te dywagacje to tylko szukanie odpowiedzi na pytanie "kiedy ruszy?" , bo przy obecnej sytuacji i tak jestesmy skazani na sukces :-)

Treści na Forum Bankier.pl (Forum) publikowane są przez użytkowników portalu i nie są autoryzowane przez Redakcję przed publikacją.

Bonnier Business (Polska) Sp.z o.o. nie ponosi odpowiedzialności za informacje publikowane na Forum, szczególnie fałszywe lub nierzetelne, które mogą wprowadzać w błąd w zakresie decyzji inwestycyjnych w myśl artykułów 12 i 15 Rozporządzenia MAR (market abuse regulation). Złamanie zakazu manipulacji jest zagrożone odpowiedzialnością karną.

Zamieszczanie na Forum propozycji konkretnych decyzji inwestycyjnych w odniesieniu do instrumentu finansowego może stanowić rekomendację w rozumieniu przepisów Rozporządzenia MAR. Sporządzanie i rozpowszechnianie rekomendacji bez zachowania wymogów prawnych podlega odpowiedzialności administracyjnej.

Przypominamy, że Forum stanowi platformę wymiany opinii. Każda informacja wpływająca na decyzje inwestycyjne pozyskana przez Forum, powinna być w interesie inwestora, zweryfikowana w innym źródle.

[x]
MILESTONE 0,00% 1,58 2023-12-18 15:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.