Forum Giełda +Dodaj wątek
Opublikowano przy kursie:  2,98 zł , zmiana od tamtej pory: -12,75%
Chyba Michu jesteśmy na cenzurowanym u moderatora :-) Twój post i moje dwie odpowiedzi zniknęły. Pisać od początku nie będę, ale na twoje pytanie "czy zamierzam czekać 10 lat, aż coś się ruszy" odpowiem raz jeszcze: za 10 lat to liczę, że PRH będzie rozmiarów WB i z kapitalizacją liczoną w miliardach. A do takich prognoz skłaniają mnie nie tylko już podpisane umowy z NATO czy Czechoslovak Group, ale i np. takie fakty jak powołanie przez PRH rok temu Centrum Kooperacji Przemysłowej w Stalowej Woli, co w kontekście obietnic Tuska dotyczących milionów złotych na rozwój Huty Stalowa Wola i tego, że Dąbrowski był swego czasu szefem zespołu ds restrukturyzacji HSW a potem jako prezes PGZ włączał HSW do Polskiej Grupy Zbrojeniowej może sugerować, iż PRH wspólnie z HSW i jej kooperantami będzie coś robić.
A drugi mój post przypominał o tym, na co w przypadku PRH liczę w przyszłości najbardziej - na nowatorskie rozwiązania. Wklejam w całosci:

A o tym pamiętasz?

https://strefabiznesu.pl/polski-holding-rozwoju-nawiazuje-wspolprace-z-teldat-vigo-photonics-i-ferax/ar/c3p2-27362685

Rok minął. Na razie cisza. Myślisz, że zawiesili projekt na kołku? Ja myślę, że - tak jak pisali - będą się starać o kasę z SAFE a jak nie to - jak pisali - zrealizują plan z wlasnych środków.
A Vigo akurat parę dni temu przejął konkurenta w USA w produkcji detektorów podczerwieni.

• 2,86 Autor: ~xxx
  • Re: 2,86 Autor: ~troszkę_spokoju
  • Re: 2,86 Autor: ~GG
  • Re: 2,86 Autor: ~Mich
  • Re: 2,86 Autor: ~Josz
  • Re: 2,86 Autor: ~GG

Treści na Forum Bankier.pl (Forum) publikowane są przez użytkowników portalu i nie są autoryzowane przez Redakcję przed publikacją.

Bonnier Business (Polska) Sp.z o.o. nie ponosi odpowiedzialności za informacje publikowane na Forum, szczególnie fałszywe lub nierzetelne, które mogą wprowadzać w błąd w zakresie decyzji inwestycyjnych w myśl artykułów 12 i 15 Rozporządzenia MAR (market abuse regulation). Złamanie zakazu manipulacji jest zagrożone odpowiedzialnością karną.

Zamieszczanie na Forum propozycji konkretnych decyzji inwestycyjnych w odniesieniu do instrumentu finansowego może stanowić rekomendację w rozumieniu przepisów Rozporządzenia MAR. Sporządzanie i rozpowszechnianie rekomendacji bez zachowania wymogów prawnych podlega odpowiedzialności administracyjnej.

Przypominamy, że Forum stanowi platformę wymiany opinii. Każda informacja wpływająca na decyzje inwestycyjne pozyskana przez Forum, powinna być w interesie inwestora, zweryfikowana w innym źródle.

[x]
POLHOLROZ 0,78% 2,60 2026-04-02 14:58:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.