No i kochane Smerfy zapowiedziałem, że opadnie do 7,50 PLN i oto mamy ten efekt a poziomie 7,55 PLN... W poprzednich tygodniach się mocno zakotłowało, gdy jedni ścigali się kupując stosunkowo duże ilości akcji, a inni skorzystali z okazji by uwolnić swoje pieniądze z w ich mniemaniu pułapki... Po podbiciu do tych nawet 8,60 PLN chwilowym teraz lekkie zamieszanie atakiem na Iran wystraszyło jak się okazuje proporcjonalnie mało akcji i dlatego uważam, że od dziś będzie już jednak budowanie się kursu, bo ponieważ, gdyż każdy kto chciał to już kupił/sprzedał a skoro spółka przetrwała ten cały białoruski Buslik i spłatę ogromnego kredytu, jednocześnie przeobrażając swój biznes ze sklepów całkowicie własnych i stacjonarnych w nakierowany przede wszystkim na coraz liczniejsze franczyzowe i sprzedaż opartą na e-handlu to w połączeniu z już pewien czas udostępnionym przez samych założycieli na stronie internetowej spółki artykułem z PB, w którym ogłaszają że wyszli już na prostą i będą w przyszłości ostrożnie podchodzić do przejęć jednocześnie już w tym 2026 roku rozważając powrót to wypłaty dywidendy, bo w czwartym kwartale 2025 roku odrobili znaczną stratę z kwartału pierwszego, to moim zdaniem jak poprzednio zapowiedziałem ponowne zejście do 7,50 PLN to teraz w związku ze wszystkim powyższym zakładam, że akcje CDRL w kolejnych latach będą bardzo drożeć, bo w e-handlu i na franczyzie wraz ze zwiększaniem się sprzedaży i sieci sklepów koszty rosną dużo mniej niż tradycyjnie i coraz wyższa rentowność i zyski będą zwiększały wartość spółki i poziom wypłacanej przez nią dywidendy... A mniejszą dzietność spółka kontruje sprzedażą w coraz większej liczbie państw poprzez wszelkie marketplace i dlatego dawne rekordowe 28 PLN może być tylko przystankiem, który pojawi się może za kilka lat a może zakakująco wcześniej, gdy ludzi pozytywnie zaskoczy raport roczny za 2025 rok i kolejne raporty kwartalne nie wspominając już nawet o potencjalnie możliwej dywidendzie za 2025 rok... To jest mój pogląd i może widzę dobrze a może źle, bo każdy może na postawie tych samych faktów wyciągać inne wnioski i stąd kurs akcji jest za każdym razem w danej chwili zaniżony, zawyżony albo właściwy, więc niech każdy rozważa we własnym zakresie i podejmuje decyzje dobre dla siebie, ale powyższe to obiektywne fakty, więc wydaje mi się teraz bardziej prawdopodobne niż kiedykolwiek po prostu wszystko co dobre w CDRL i odnośnie kursu jego akcji, a jak będzie to jak z tym 7,50 PLN przekona się każdy zawsze na końcu...