Witajcie drodzy akcjonariusze jestem Wróżką Zębuszką, która zjadła zęby na spółce. Przepowiem wam chybaprzyszłość.
Umowa z BICI na 6 miesięcy - 18 kwietnia
Umowa zostanie przedłużona, bo Shai ogarnia im ich złomowisko. Sam pewnie chce z nich wyciągnąć ostatnią złotówkę konwertowalną na szekla. Tylko on umie też prowadzić negocjacje z Izraelskim bankiem. Ania, Oron i Marek niestety nie posiedli takich umiejętności, ba lepiej, żeby tego nie dotykali. Shai nie zajmie żadnego miejsca w RN i nie obejmie akcji spółki. Zapewne nigdy. Przecież nie jest głupi i się nie zgodzi, prawda?
Obligacje Adiuvo - 20 kwietnia
Adiuvo nie dogada się z bankiem co do spłaty obligacji. Pewnie nawet nie zabezpieczyli tej mistycznej gotówki, o której była mowa już w czerwcu. Pewnie ledwo ogarniają bieżące wydatki. Standardowo będzie rolowanie.
Pojawi się zapewne komunikat, o dogadaniu warunków z bankiem. Nie będą tak korzystne jak w prezentacji, oj nie, ale bank da im jeszcze chwilę. Czemu nie, nie będzie się bujał z rurkami w licytacjach komorniczych... LOL
Raport roczny - 21 kwietnia
W raporcie będzie to co zwykle. Pojawi się po 22:30, standardowo. Dołożą jakieś zdanie o prowadzonych negocjacjach w sprawie objęcia emisji. Pewnie nie dogadają tego na czas i pojawi się komunikat o przesunięciu terminów spłat kredytu. Może miesiąc, może więcej. Przecież rozmowy trwają... Prawda?
Tajwan LOI 45 dni - 21 kwietnia
Bez emisji nie ma Tajwanu więc pewnie przedłużą LOI jak zwykle zresztą. Mają sporo szablonów z lat 2015-2022 dotyczących wydłużania okresów LOI (gorąco zachęcam poszukać), więc może nawet komunikat pojawi się do 15:00 jakiegoś dnia. Chyba, że Ani zacina się klawisz Ctrl albo V... Kto tam wie.
Czy dojdzie do emisji? Jeśli tak to nie w terminie, ale jeśli nie to czeka was plejada najcudowniejszych komunikatów w dziejach GPW. Chyba, że już się zaczęła, ale o tym dowiemy się za parę miesięcy.
Nie jestem doradczynią inwestycyjną i nie czytam przyszłości, nie mam też kryształowej kuli, ale wróżę z pampersów akcjonariuszy.
Ciepło jak wasze wydzieliny was pozdrawiam.