To jest komunikat pana Bartela.
http://relacje.digate.pl/komunikat/25/novainvest-sa-zmieni-strukture-i-profil-grupy-kapitalowej-w-iv-kw-br-rozpocznie-dzialalnosc-operacyjna-na-rynku-it
Oczywiście nie miał pojęcia komu sprzedaje obydwie te firmy, ale wiedział że "wpływy z odsetek przeznaczy na budowe zespołów projektowych i struktur sprzedazowych..."
Pózniej pan Kossakowski przyciśniety przez dziennikarza z PB, przyznał że nie ma odsetek a maja być wypłacone na koniec okresu, choć jak wynika z protokołów WZA akcjonariuszom przyznać tego nie chciał. Tylko kto mu zapłaci te odsetki? Czy nie powinien jako prezes zgłosić tej sprawy do prokuratury? A może sam brał w tym udział? Co o tym myśleć?
Pytania nasuwają sie same. Dlaczego? Poniżej chronologicznie przedstawiona sprzedaż tych firm przez ówczesnego prezesa...
Zobaczmy komu pan Bartel sprzedał (zgodnie z komunikatem) firmę Global VC? Jacy to inwestorzy, którzy mogli poreczyc takie obligacje i skąd mieli na to pieniadze? Skąd oni sie wzięli?
Od Novainvest spółkę kupują - najpierw oczywiście firma PMT Investment LLC, ale to tylko przykrywka. Firma zarejestrowana w Stanach reprezentowana przez człowieka zajmującego sie zawodowo zakladaniem tam spółek, pózniej on z PMT sprzedaje do:
1. Bolesław Parolniczak - wydał na spółkę ~ 1,5 mln zł (tyle miał w udziałach)
2, Katarzyna Stefańska - j.w.
3. Sequoia Investments Partners LTD - czyli pan Bartel, rownież 1,5 mln zł
Na domiar spółkę Nova Capital Advisors, pan Bartel z Novainvest sprzedał do:
1. Sequoia Investments Partners LTD - czyli pan Bartel, za 300k zł
2. Marshall Nordic LTD - czyli pana Stachury, za 300 k zł
I teraz najciekawsze.
W dniu 16.05.2013, państwo Bolesław Parolniczak, Katarzyna Stefańska i Tomasz Allan Bartel działający w imieniu Sequoia Investments Partners LTD jako dyrektor upoważniony do samodzielnego reprezentowania spolki sprzedają solidarnie spółkę Nova Seed Found (czyli Global VC) niejakiemu panu Rowickiemu za .... 9 k zł napisze słownie bo może nie uwierzcie (dziewięć tysięcy złotych 00/100) - po 3 k zł każde z nich!!!
A w dniu 21.06.2013, panowie Tomasz Allan Bartel jako Sequoia Investments Partners LTD i pan Marek Tomasz Stachura jako Marshall Nordic LTD (taka sama formułka dyrektor, samodzielnie, reprezentacja, blee, blee, blee) sprzedają solidarnie spółkę Nova Capital Advisors niejakiemu panu Rowickiemu za .... 6 k zł nie będę już pisał słownie ale dobrze widzicie.
Czemu to zrobili? Nie było to wyprowadzenie majątku? Jeśli dalej myślicie, że wszystko tu jest OK. i że pan Kossakowski o niczym nie wiedział to szczerze powiem że żal mi was i pora pójść do lekarza, bo albo już najwyższy czas zacząć coś łykać, albo trzeba zwiększyć dawkę.;-)
Chyba, że potraficie takie ruchy racjonalnie wytłumaczyć, tylko nie tak jak ~achaja, tak ja wiem, mówię itd.. bo rozmawiałem z prezesem, tylko poważne argumenty i dyskusja. To co pisze prezes mnie nie interesuje, kłamie tak samo jak poprzednicy, niczego sie nie uczy i za to spotka go kara. Zadałem sobie trochę trudu, uszanujcie to i podyskutujmy serio a nie jak gnojki. Tym bardziej że jak tu ktoś napisał nie da sie teraz pociągnąć tego pod naganiania na spadki;-))))