Forum Giełda +Dodaj wątek
Opublikowano przy kursie:  100,60 zł , zmiana od tamtej pory: -39,36%

Przepraszam, myliłem się. Prezes zagłodzi Olewską

Przepraszam myliłem się co do dywidendy, nie myliłem natomiast co do głównego scenariusza.
Myślałem, że Prezes wykupi pakiet Olewskiej za kasę z dywidendy,
Jest inaczej. Prezes Putin postanowił zagłodzić Olecką.
Olecka nie dostanie kasy z zarządu (wczoraj została odwołana), nie dostanie kasy z dywidendy poza przysłowiową złotówką, w poniedziałek jej ludzie wylecą z firmy na zbity pysk. Olecka będzie nadal miała w kit akcji, ale nie będzie miała pracy i zysków z firmy.
Chyba, że przyjdzie do Prezesa Putina SPRZEDA mu swoje akcje i udziały w BAFAGO (oczywiście po średniej cenie z ostatnich 3 miesięcy, którą dzisiejszy numer zrzucił na pysk). Niech uważa na siebie, bo ten zbój może chcieć czegoś więcej.
Jak mu odda wszystko, to wtedy polityka dywidendowa wróci do normy. Prezes może tak długo (on ma 100 000 złotych wynagrodzenia) i całą rodzinę zatrudnioną w Mennicy. On się wyżywi. Wy maluszki zdechniecie z Olecką.

Treści na Forum Bankier.pl (Forum) publikowane są przez użytkowników portalu i nie są autoryzowane przez Redakcję przed publikacją.

Bonnier Business (Polska) Sp.z o.o. nie ponosi odpowiedzialności za informacje publikowane na Forum, szczególnie fałszywe lub nierzetelne, które mogą wprowadzać w błąd w zakresie decyzji inwestycyjnych w myśl artykułów 12 i 15 Rozporządzenia MAR (market abuse regulation). Złamanie zakazu manipulacji jest zagrożone odpowiedzialnością karną.

Zamieszczanie na Forum propozycji konkretnych decyzji inwestycyjnych w odniesieniu do instrumentu finansowego może stanowić rekomendację w rozumieniu przepisów Rozporządzenia MAR. Sporządzanie i rozpowszechnianie rekomendacji bez zachowania wymogów prawnych podlega odpowiedzialności administracyjnej.

Przypominamy, że Forum stanowi platformę wymiany opinii. Każda informacja wpływająca na decyzje inwestycyjne pozyskana przez Forum, powinna być w interesie inwestora, zweryfikowana w innym źródle.

[x]
MENNICASK 3,39% 61,00 2025-10-01 16:49:57
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.