Zawęziłem portfel w ostatnim czasie ze względu na to że na JSW są bardzo niesmaczne zawirowania i KNF dalej nic z tym nie robi postanowiłem wymienić duży pakiet akcji czyli dokupić jeszcze akcje Asbis . Przestałem kompletnie ufać nam tej spółce i zarządowi który nic sobie dalej z tego nie robi. Ale do rzeczy na ten moment interesuje mnie trzymanie na dłuższy termin spółki Orlen zobaczymy jaka będzie sytuacja raportu zysku przed dywidendom czy pod dywidendzie za pierwsze półrocze. Analizy asbis i prawdopodobnie już planowanego wykupu akcji na dość sporą skalę. Inwestycji które poczynili kontynuacji wypłaty dywidendy gdzie zaliczkowa była w ubiegłym roku. Posiadając na ten moment już niemały pakiet akcji stwierdziłem że jeszcze te 20 000 jestem w stanie dokupić życzę spółce wszystkiego najlepszego zobaczymy jaki będzie miała obraz ale z tego co przeczuwam ja sam kurs przebije 30 zł choć nie wiem w którym miesiącu bo nie mam szklanej kuli. Choć nie chciałbym się spóźnić więc średnia jest dość niska ale stwierdziłem że przy tej cenie jeszcze dokupię i obserwuję dalszą sytuację i dopinguje aby spółka kwitła jak w tym momencie rozkwita po tak zwanym marazmie i spadku cen akcji życzę dobrego weekendu akcjonariuszom spółki asbis i też cieszę się że nie ma tutaj szortów które wymyślają cuda i akcjonariuszy którzy jeden pluje na drugiego. Powodzenia ja trzymam do końca roku zwiększając portfel Asbis.