Forum Giełda +Dodaj wątek
Opublikowano przy kursie:  72,00 zł , zmiana od tamtej pory: -17,78%

Prospekt...

Przyznam szczerze że spodziewałem się więcej konkretów w tym prospekcie w zakresie rozwoju spółki. Zakładam że nikt nie spodziewał się tak szybkiego obrotu sprawy i zamknięcia emisji w dosłownie kilka dni. Jutro czekają nas solidne wolumeny. Ciekawy dzień się szykuje, silne ręce muszą się włączyć w trakcie sesji... Powiem Wam że jutro może być widoczny "drobny" arbitraż bo tak na moim przykładzie ja nie zdążyłem uzbierać całej kwoty i albo sprzedam coś z portfela albo jako że dzień pierwszeństwa był dzisiaj sprzedam sobie polenergię w niewielkiej liczbie po 65-70 i obejmę akcje które mi przysługują po 47. Także jutro i w nadchodzącym tygodniu może naprawdę bujać.

Ciekawa kwestia dalej toczy się z MFW Bałtyk III gdzie postępowanie o wydanie nowej decyzji środowiskowej w swoim przebiegu wydaje się absurdalne ze strony RDOŚ... Stryjecki tłumaczy w każdym piśmie (nazwa: odpowiedź na wezwanie) o co chodzi a oni dalej swoje... portalgis . gdansk . rdos . gov . pl/morskafarmawiatrowa-BaltykIII/Uzupe%C5%82nienia/odpowied%C5%BA%20na%20wezwanie%20VI.pdf (na złość nie chce mi linka wkleić - trzeba wyszukać po haśle Polenergia Bałtyk III)
normalnie kto w RDOŚu pracował ten się w cyrku nie śmieje. Każą liczyć efekt skumulowany dla odrębnych niezależnych alternatywnych inwestycji.... Ogólnie w sądzie zapewne wygrają ale wszystko się wydłuża... dodatkowo miały być synergie inwestycyjne z MFW Bałtyk II a zapowiada się jakaś abstrakcja i powiedzcie mi co w tym przypadku mają projektować ?? jakie turbiny mają zamawiać skoro w starej decyzji środowiskowej z 2016 r. są zupełnie inne niż te nowoczesne dostępne na rynku...

MFW Bałtyk II ma wydaną zmienioną decyzję środowiskową i w tym przypadku wydaje się wszystko OK.
Dyrektora Ochrony Środowiska w Gdańsku znak RDOŚ-Gd-WOO.420.3.2021.KSZ.15 z dnia 26.10.2021 r.
26.10.2021 w sprawie zawiadomienia społeczeństwa, że w postępowaniu wszczętym na wniosek bez numeru z dnia 19.01.2021 r. MFW Bałtyk II Spółka z o.o. z siedzibą w Warszawie, działającej poprzez pełnomocnika p. Martę Porzuczek, o zmianę decyzji o środowiskowych uwarunkowaniach znak RDOŚ-Gd-WOO.4211.26.2015.KSZ.20 z dnia 27 marca 2017 r., wydanej przez Regionalnego Dyrektora Ochrony Środowiska w Gdańsku, dla przedsięwzięcia „Budowa morskiej farmy wiatrowej MFW Bałtyk II” wydana została decyzja znak RDOŚ-Gd-WOO.420.3.2021.KSZ.14, zmieniająca ostateczną decyzję Regionalnego Dyrektora Ochrony Środowiska w Gdańsku znak RDOŚ-Gd-WOO.4211.26.2015.KSZ.20 z dnia 27 marca 2017 r., wydaną dla przedsięwzięcia pn. „Budowa morskiej farmy wiatrowej Polenergia Bałtyk II”.

w zakresie PV mamy 643 MW w developmencie i ponadto 577 w mniej zaawansowanej fazie. Czyli w kolejnych latach mamy co robić.
Dla onshore czekamy na 10h i 300-600MW brzmi obiecująco. Wszystko wygląda obiecująco ale rynek gra na emocjach już od jutra.

Treści na Forum Bankier.pl (Forum) publikowane są przez użytkowników portalu i nie są autoryzowane przez Redakcję przed publikacją.

Bonnier Business (Polska) Sp.z o.o. nie ponosi odpowiedzialności za informacje publikowane na Forum, szczególnie fałszywe lub nierzetelne, które mogą wprowadzać w błąd w zakresie decyzji inwestycyjnych w myśl artykułów 12 i 15 Rozporządzenia MAR (market abuse regulation). Złamanie zakazu manipulacji jest zagrożone odpowiedzialnością karną.

Zamieszczanie na Forum propozycji konkretnych decyzji inwestycyjnych w odniesieniu do instrumentu finansowego może stanowić rekomendację w rozumieniu przepisów Rozporządzenia MAR. Sporządzanie i rozpowszechnianie rekomendacji bez zachowania wymogów prawnych podlega odpowiedzialności administracyjnej.

Przypominamy, że Forum stanowi platformę wymiany opinii. Każda informacja wpływająca na decyzje inwestycyjne pozyskana przez Forum, powinna być w interesie inwestora, zweryfikowana w innym źródle.

[x]
PEP 2,42% 59,20 2025-10-24 17:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.