Forum Giełda +Dodaj wątek
Opublikowano przy kursie:  0,35 zł , zmiana od tamtej pory: -79,26%

Pozbycie się akcji po upadłości, aby wykazać stratę

Po upadłości Baltic Ceramics akcje spółki są nadal w moim posiadaniu i widoczne w emaklerze mBanku, ale nie można ich w już sprzedać poprzez portal. Nie mogę więc wykazać straty na nich, bo jestem ich właścicielem. Ale bez możliwości ich sprzedaży.

Na infolinii powiedzili mi, że jedyna możliwość to sprzedaż ich komuś (nawet za 1zł) poprzez pisemną umowę z kupującym u nich w biurze, że po prostu pobyć się ich i mbank mógł mi wykazać stratę na nich.

Jest jakiś inny sposób na rozwiązanie tego problemu niż szukanie kogoś, kto chciałby je "kupić" ode mnie?

Treści na Forum Bankier.pl (Forum) publikowane są przez użytkowników portalu i nie są autoryzowane przez Redakcję przed publikacją.

Bonnier Business (Polska) Sp.z o.o. nie ponosi odpowiedzialności za informacje publikowane na Forum, szczególnie fałszywe lub nierzetelne, które mogą wprowadzać w błąd w zakresie decyzji inwestycyjnych w myśl artykułów 12 i 15 Rozporządzenia MAR (market abuse regulation). Złamanie zakazu manipulacji jest zagrożone odpowiedzialnością karną.

Zamieszczanie na Forum propozycji konkretnych decyzji inwestycyjnych w odniesieniu do instrumentu finansowego może stanowić rekomendację w rozumieniu przepisów Rozporządzenia MAR. Sporządzanie i rozpowszechnianie rekomendacji bez zachowania wymogów prawnych podlega odpowiedzialności administracyjnej.

Przypominamy, że Forum stanowi platformę wymiany opinii. Każda informacja wpływająca na decyzje inwestycyjne pozyskana przez Forum, powinna być w interesie inwestora, zweryfikowana w innym źródle.

[x]
GAMEDUST 5,04% 0,07 2025-09-29 12:21:25
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.