Witam stałych bywalców (i nowych) niezależnych!
Przez ostatnie 3 miesiące przyglądam się spółce i dokupuję spokojnie, mozolnie, ale w myśl zasady "ustal plan i realizuj".
Spółka dała mi zarobić w okolicach 2,90-2,08 PLN. Pożegnałem się z nią (także na forum bankiera) pod koniec 2020 r., obiecując, że powrócę jak urealnią wartość (godziwa dla mnie to 1,12-1,45 PLN).
Po 2 latach nie zaglądania tutaj, z początkiem roku zacząłem się przyglądać, a od połowy stycznia dołączyłem do zacnego grona inwestorów.
Zaskoczeniem jest dla mnie (a i dobrą okazją do zakupów) dojście w tak krótkim okresie (gram long 6/12/24M) że wartość doszła do takiego poziomu (0,40 PLN). Jakby nie patrzeć dane (ilość akcji: 10 726 000 , wartość spółki: 4,29 MLN) mówią mi, że jest to dobry moment na inwestycje (ryzykowną, ale z potencjałem). Spółka ze wszystkich komunikatów jakie przeczytałem odzyskała wszystkie prawa do swoich gier tj.: Interkosmos, Metamorphosis, Interkosmos2000, Nemesis (projekt zawieszony, rozsądnie!) oraz planuje nową grę, jednak to mniej istotne. Najważniejszą informacją jest wejście na rynek azjatycki (plotka pojawiła się pod koniec '22).
Kto zna branżę, wie jak bardzo jest to chłonny rynek, tym bardziej dla tego typu gier niezależnych o takiej tematyce.
Chciałem się przywitać, klasycznie życzyć wszystkim dużego podaku z 8C za 2023 i przekazać informację, że pilnuję by utrzymać się poniżej bariery 5% :-)
Zaczynajmy :-)