Panie i Panowie akcjonariusze,
Temat jest aktualny, nr do kontaktu także (bede go trzymal tyle ile potrzeba), bo jak przyjdzie co do czego to uwazam, że sprawy potoczą sie szybko i wtedy nie czas sie szukać po forach ..... 662 894 109 ....
Własnie na taką okoliczność nalezy sie przygotowac do ewentualnych pomyslów, poznac sie i cos wspolnie zdecydować tu i teraz...
Nie zostawiajmy spraw dla jednej lub dwóch osób, które po podjeciu uchwaly pojda z pozwem o jej uchylenie do sadu, działajac na rzecz całej reszty malych akcjonariuszy .... bo moze takie osoby sie nie znajda i nie pojda ...
Jestem przekonany, ze do takiego rozwiązania nie trzeba wcale doprowadzać .... a my sami mozemy temu zaradzic ...
Sposob jest banalnie prosty -- obecność na WZA 10% "małych" akcji (osobiście lub przez pełnomocnika), które to glosy z tych akcji powiedzą NIE dla sprawy ewentualnego delistingu -- i po sprawie -- nie ma uchwały, nie ma czego badać, nie ma przedmiotu skargi itp. jest to bardzo tanie rozwiązanie ....
W przeciwieństwie do powyższego ewentualny proces sadowy, nie tylko ze jest drogi ale w żadnym razie już nie zależy od nas ...
W tej chwili jedyne co trzeba zrobić, to przyjąć na siebie świadomą odpowiedzialność jako akcjonariusz, że cos zalezy ode mnie i ja moge mieć na to wpływ ...
Jest jeszcze na to czas ... Zapraszam...