Wielu z was może tego nie wiedzieć bo wybitny biznesmen i filantrop przez lata opowiedział że oczkiem w głowie jest pewna cyfrowa telewizja. Telewizja stała się właścicielem różnych innych składników między innymi telefonii komórkowej i przez lata jakoś to funkcjonowało, Chociaż jak już wiemy obecnie nie jest to takie "se. xy" cytując słowa prezesa pewnej spółki.
Otóż Czym jest ten Polkomtel to ja sam już teraz nie wiem bo bardziej mi się kojarzy z operatorem wirtualnym. Kiedyś to była spółka infrastrukturalna podobnie jak inne spółki telekomunikacyjne. Owszem mają wiele punktów sprzedaży i próbują nadrabiać to wizerunkiem ale to już nie jest to samo.
Samego mnie wzruszyła ta historia, sęk w tym że sprzedali tą infrastrukturę za ponad 7 miliardów.
Więc kiedy on sprzedaje to podmiotom zewnętrznym jak w tym przypadku firma hiszpańska cellnex, to wtedy on wie jaka jest prawdziwa Wartość tych aktywów.
Kiedy sprzedaje aktywa należące do spółki elektrim jakimś innym powiązanym ze sobą spółką to wszystko to wygląda strasznie cienko to jest warte niewiele.
A ja wam mówię i gwarantuję że jak się powoła niezależnych biegłych, to oni ustalą taką wartość Jaka powinna być i wtedy może się okazać hipotetycznie, że ktoś w jakimś sądzie powie że "była prowadzona podwójna księgowość" .