Próbując spojrzeć trzeźwo na najbliższe kilka lat i inwestycje z nimi związane, chyba należy sobie uświadomić, że do rozbudowy infrastruktury energetycznej nie będą mogły przystąpić wszystkie firmy budowlane, na zasadzie "kto się obudzi ten doleci". Tak jak to było z drogami i autostradami. Wystarczy wspomnieć DSS po Covecu :D. Tutaj budować będą mogli jedynie ci, którzy spełniają ściśle określone surowe kryteria. Zatem grupa potencjalnych beneficjentów jest wąska. A jednym z największych rodzimych podmiotów jest Polimex. I to nie koniecznie w roli generała na budowie, ale także jako jeden z ważniejszych podwykonawców, spinający określone roboty, czy etapy.
Także ja jestem dobrej myśli, i po ostatnich kilku dniach wydaje się, że zmierzamy raczej w dobrą stronę.
To jest tylko moje zdanie, jednocześnie życzę sobie i wszystkim zainteresowanym powodzeniem, by spółka się wygrzebała, stanęła na nogi, zdobyła kolejne ogromne doświadczenie w Polsce, a następnie i zaczęła budować infrastrukturę w Afryce, skutecznie walcząc z Chińczykami o rynek. Gołym okiem widać że wola jest, zobaczymy jakie będą efekty.