-Na walnym było bardzo mało akcjonariusz, (więcej niż na poprzednim gdzie były jedynie 3 osoby)
biorąc pod uwagę obroty w ostatnim czasie powinno być dużo mniejszościowych akcjonariuszy zapakowanych nieco mocniej w akcje Prostej Giełdy- gdyby tak było to pojawili by się na walnym , ja przynajmniej tak robię bo czasem można uzyskać dostęp do pewnych informacji jak chociażby kto będzie w radzie nadzorczej, czy wszystkie uchwały wejdą w życie itp. + można zaobserwować zachowanie zarządu i wyciągnąć wnioski
WNOSEK: Większość akcji jest w rękach Spółdzielni, a najwięcej akcji się przemieliło w okolicach 2-3 złotych, może za chwilę być pompa bo Spółdzielnia musi opchnąć towar z zyskiem
- prezes głosował we wszystkich istotnych sprawach razem z Ragnar, glosował jedynie przeciw powołaniu nowych członków zarządu ( wydaje mi się, że wiedząc że i tak nic nie zmieni głosował przeciwko by zachować twarz przed swoimi współpracownikami, którzy wcześniej zasiadali w zarządzie) świadczy to o tym, że są dogadani, nie ma między nimi konfliktu, z reszto na poprzednim Walnym powiedział coś w stylu „ po ostatnich obrotach na spółce oczekuje aż ktoś się ujawni w akcjonariacie” a na pytanie czy nie boi się o przegłosowanie go większością głosów odpowiedział „ jeżeli trzeba będzie to dla dobra spółki usunę się na bok”, biorąc pod uwagę, że podczas tego samego walnego czyli w sierpniu powołał jako członka zarządu Panią Karinę, która już współpracowała z Milisystem wiedział doskonale co się święci
WNIOSEK: fajnie, że wszedł tu ragnar i sunway bo dostrzegając potencjał w WARMAGNET, natomiast niepodoba mi się kręcenie i palenie głupa prezesa, na plus jest też to, że nie ma wrogiego przejęcia tylko są dogadani, prawdopodobnie Sunway wejdzie tu jako główna działalność i zostane założona oddzielna spółka z o o, któa będzie się zajmowała tym co dotychczas Prosta giełda
-wysypanie akcji przez Ragnar- Ragnar kupował akcje drożej niż sprzedaje-przynajmniej te powyżej progu 5%, niewykluczone, że w celu wywołania paniki- jak kurs spadnie to słupy bedą mogły tanio dokupić akcji
-wykaz akcjonariuszy posiadających co najmniej 5% głosów- po lipcowym walnym został opublikowany w dniu posiedzenia, po ostatnim walnym nie został opublikowany do dziś. W wykazie akcjonariuszy trzeba opublikować każdego kto miał powyżej 5% głosów( nie akcji), w przypadku gdy na walnym są tylko posiadacze 255 akcji tak jak w tym przypadku musi zostac ujawniony każdy kto bierze udział w głosowaniu i ma ponad 1,25 % udziału akcji . Podejrzewam, ze wśród akcjonariuszy, którzy mieszczą się w przedziale 1.25%-5% jest Sunway i dlatego wstrzymują się z opublikowaniem wykazu
-Powołanie nowych członków zarządu: członków można sprawdzić na Linkedn, ale jest ok
PODSUMOWANIE: Moim zdaniem prezes z Ragnarem i Sunway są dogadani, na akcjach jest dużo spekuły, ff nie jest taki wysoki jak pokazują wskaźniki bo większość akcji jest w rękach spódzielni, wzrosty będą, ale wcześniej może być jeszcze spadek. Pewne jest to ze bedzie bujało
PS Ja mam sporo część portfela w Akcja PGI i nie mysle o sprzedazy na tych poziomach. Jak spadnie ponizej 2 złotych wtedy pomału zaczne akumulacje