Byłem na dzisiejszej rozprawie w NSA. Rozprawa trwała około godziny. Ostateczna decyzja w sprawie dofinansowania z programu 1.4 zostanie ogłoszona 22 maja (tego dnia jest również walne).
W każdej chwili może również pojawić się info dotyczące drugiego wniosku - który zyskał pozytywną rekomendację i w mojej ocenie przyznanie tej dotacji (program 4.5.2) jest wysoce prawdopodobne.
Niezależnie od kwestii dofinansowań, po dzisiejszej rozmowie z prezesem (i informacjach o nawiązanych w ostatnim okresie kontaktach handlowych z dużymi graczami) - info w tej sprawie powinno pojawić się na ESPI w nieodległej przyszłości, jestem raczej spokojny o dalsze losy spółki.
Co do emisji, to cena nie jest jeszcze ustalona (może być wyższa niż 25 groszy) i zrozumiałem, że jednak będą mogli ją objąć jedynie dotychczasowi akcjonariusze (posiadający akcje przed walnym) i to zarząd będzie decydował komu ją zaoferować.
Jest także szansa na pozyskanie dużego wsparcia ze strony jednego z przyszłych kontrahentów - międzynarodowego koncernu (i jego grupy kapitałowej), którego nazwa pojawiła się na forum w kontekście najnowszego produktu spółki - Meteros Smart Light. Został już podpisany list intencyjny. Jeżeli ta sprawa wypali, to spółka wskoczy na zupełnie inny poziom ...
W każdym razie ja ostatnio (również dzisiaj) akcje zbierałem ...
Pozdrawiam