W mojej ocenie dofinansowanie drugiego projektu jest bardzo prawdopodobne. Myślę, że wyciągnęli wnioski z pierwszego i nie zawyżali kosztów. O merytoryczną ocenę jestem raczej spokojny, bo pierwszy wniosek dostał w tej kategorii 99 punktów na 100. Drugi wniosek uzyskał pozytywną ocenę departamentu wdrażania programów operacyjnych min. gospodarki - więc już zaszedł dalej niż poprzedni.
Teraz cena nowej emisji została wykropkowana właśnie dlatego, że wiele osób miało pretensję, że została ustalona tym poziomie (tak nisko). Zgadzam się, że w ocenie wielu inwestorów, jednym z podstawowych problemów jest PSW Capital i pan K, ale i to może niedługo ulec zmianie ...
Innowacyjna spółka na początkowym etapie rozwoju (taka jak KCSP) potrzebuje kapitału na badania i wdrażanie nowych technologii - stąd ta emisja. Mam jednak nadzieję, że uda im się nawiązać ścisłą współpracę ze wspomnianym międzynarodowym koncernem, który zamierza wykorzystywać rozwiązania KCSP w swoich produktach (jest dodatkowo szansa na uzyskanie wsparcia jego grupy kapitałowej) i sytuacja spółki ulegnie radykalnej poprawie. Informacja o nawiązaniu współpracy z takim koncernem i wykorzystywanie przez niego rozwiązań KCSP musi zrobić wrażenie na rynku. Dodatkowo możemy spodziewać się informacji o współpracy z dużą firmą notowaną na głównym parkiecie (nie chodzi tu o Energę).