Dla rozluźnienia atmosfery wrzucam kilka żartów z artykułu
"Młodzi przedsiębiorcy wchodzą jednak nie tylko w nowe sektory. W tym przypadku brak ogromnego doświadczenia jest atutem, który pozwala na znalezienie luki w wydawałoby się wysyconej branży. Giełda Papierów Wartościowych jest także miejscem gdzie wielu inwestorów odniosło spektakularny sukces, ale i wielu doświadczyło bankructwa. Piotr Krawczyk dziś jest znanym inwestorem, twórcą domu inwestycyjnego, w którego portfelu znajduje się ok. 30 spółek z różnych sektorów. Aktywa zarządzane przez Piotra Krawczyka za pośrednictwem Domu Inwestycyjnego są dziś wyceniane na 600 mln zł, a osiągają zysk na poziomie 30 mln zł netto.
- Ciężko stwierdzić, ale mogę o sobie powiedzieć, że urodziłem się ze smykałką do biznesu. Pierwsze lekcje zarządzania firmą dawali mi rodzice, którzy od początku lat 90 prowadzili różne firmy. Niektóre z nich przejąłem i prowadzę do dziś – mówi 27- letni Piotr Krawczyk - Natomiast z inwestycjami było zupełnie inaczej – byłem znudzony prowadzeniem jednej działalności, dlatego postanowiłam zainwestować w spółki z różnych branż. Przyniosło to duże efekty. Na dzień dzisiejszy mam w portfelu ponad trzydzieści firm z różnych sektorów i przymierzam się do kolejnych inwestycji – dodaje."
http://facet.wp.pl/kat,1034183,wid,14897920,wiadomosc.html?ticaid=110f74