Forum Giełda +Dodaj wątek

Państwo prawa??

Nie jestem fachowcem. Kupiłem trochę akcji za 4 gr. To co się dzieje budzi moje ogromne zdziwienie. Przede wszystkim myślałem, że na giełdzie nie ma wolnej amerykanki. Tymczasem bez żadnej merytorycznej wiedzy widać, że ostatni ciąg zdarzeń to jeden wielki wał.
Najpierw spółka ze Szwajcarii, rzekomo z doświadczeniem w inwestowaniu w ten sektor.
Potem brak audytu.
Następnie walne zgromadzenie wyznaczone za dwa mce.
Kiedy walne się zbliża informacja, że z powodów osobistych się nie odbędzie.
Kilka dni potem informacja o pozykaniu kolejnego inwestora, tym razem z Panamy, również jak porzednio, bez żadnego śladu w internecie istnienia takiej firmy.
Ile czasu takie coś może trwać?
Czy w Państwie prawa, na giełdzie która chyba rządzi się jakimiś prawami, można sobie tak bezkarnie prosperować??
Nie liczę na odzyskanie pieniędzy,ale na to że ktoś ukarze ewidentnych oszustów, bo że z oszustwem mamy tu doczynienia to nikt chyba nie może mieć tu wątpliwości.

Może jakiś pozew zbiorowy?? Czy będziemy dalej cierpliwie siedzieć i czekać na kolejne ZWA, potem na jego odwołanie i skup decydującego pakietu akcji przez "obiecującego" inwestora, tym razem pewnie z Mozambiku. A jakiś pajac bezkarnie siedzi grając nam na nosach i ma chyba niezłą zabawę, nie starając się nawet o cień wyszukania czy subtelności w swoich oszustwach.

Treści na Forum Bankier.pl (Forum) publikowane są przez użytkowników portalu i nie są autoryzowane przez Redakcję przed publikacją.

Bonnier Business (Polska) Sp.z o.o. nie ponosi odpowiedzialności za informacje publikowane na Forum, szczególnie fałszywe lub nierzetelne, które mogą wprowadzać w błąd w zakresie decyzji inwestycyjnych w myśl artykułów 12 i 15 Rozporządzenia MAR (market abuse regulation). Złamanie zakazu manipulacji jest zagrożone odpowiedzialnością karną.

Zamieszczanie na Forum propozycji konkretnych decyzji inwestycyjnych w odniesieniu do instrumentu finansowego może stanowić rekomendację w rozumieniu przepisów Rozporządzenia MAR. Sporządzanie i rozpowszechnianie rekomendacji bez zachowania wymogów prawnych podlega odpowiedzialności administracyjnej.

Przypominamy, że Forum stanowi platformę wymiany opinii. Każda informacja wpływająca na decyzje inwestycyjne pozyskana przez Forum, powinna być w interesie inwestora, zweryfikowana w innym źródle.

[x]
SERENITY -25,00% 0,03 2012-07-04 16:27:42
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.