Forum Giełda +Dodaj wątek

osiągnięcie dobrych wyników za kwiecień

przychody ze sprzedaży ogółem - 6 977 tys. zł,

- zysk z działalności operacyjnej - 798 tys. zł,

- zysk brutto - 872 tys. zł,

- zysk netto - 725 tys. zł.

W wyniku pomyślnego wykonania zadań ekonomiczno – finansowych NOVITY S.A. w miesiącu IV 2009 uzyskane za okres 4 miesięcy 2009 roku wyniki Spółki ukształtowały się następująco:

- przychody ze sprzedaży ogółem - 23 847 tys. zł,

- zysk z działalności operacyjnej - 2 976 tys. zł,

- zysk brutto - 2 285 tys. zł,

- zysk netto - 1 781 tys. zł.

Osiągnięte wyniki za 4 miesiące 2009 roku w porównaniu do wyników z 4 miesięcy 2008 roku wykazują następującą dynamikę:

- przychody ze sprzedaży ogółem - 93,7%,

- zysk z działalności operacyjnej - 102,5%,

- zysk brutto - 105,9%,

- zysk netto - 95,7%.

Treści na Forum Bankier.pl (Forum) publikowane są przez użytkowników portalu i nie są autoryzowane przez Redakcję przed publikacją.

Bonnier Business (Polska) Sp.z o.o. nie ponosi odpowiedzialności za informacje publikowane na Forum, szczególnie fałszywe lub nierzetelne, które mogą wprowadzać w błąd w zakresie decyzji inwestycyjnych w myśl artykułów 12 i 15 Rozporządzenia MAR (market abuse regulation). Złamanie zakazu manipulacji jest zagrożone odpowiedzialnością karną.

Zamieszczanie na Forum propozycji konkretnych decyzji inwestycyjnych w odniesieniu do instrumentu finansowego może stanowić rekomendację w rozumieniu przepisów Rozporządzenia MAR. Sporządzanie i rozpowszechnianie rekomendacji bez zachowania wymogów prawnych podlega odpowiedzialności administracyjnej.

Przypominamy, że Forum stanowi platformę wymiany opinii. Każda informacja wpływająca na decyzje inwestycyjne pozyskana przez Forum, powinna być w interesie inwestora, zweryfikowana w innym źródle.

[x]
NOVITA 3,92% 103,50 2025-10-24 17:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.