Chicago dn. 8.II. 2O14 r.
====================
Serdecznie witam wszystkich na tym forum , akurat przy tej okazjii zapraszam na moją główną analizę techniczną spółki GPW , czyli adekwatne konkretne oznaczenia teorii fal świętej pamięci Ralpha Nelsona Elliotta , oczywiście do ostrego zakupu spółki kapitałowej GPW . Apropo , akurat ta teoria fal Elliotta przede wszystkim opiera się na założeniu , że za wszelką cenę zachowa wszelkie zbiorowości , które zazwyczaj opierają się zawsze na powtarzalnym danym schemacie i oczywiście podlegają typowym określonym poszczególnym trendom tz. pełen cykl rynkowy tworzy specjalną określoną strukturę typowo ośmiofalową : pięc fal hossy i trzy fale bessy . Jej główne założenia opierają się na okoliczności danego konkretnego wyniku , które zazwyczaj poruszają się w kierunku określonego trendu w postaci tzw. fal wzrostowych oraz fal korekcyjnych . Akurat z prostego punktu założenia , jest to fala typowo główna , oczywiście po których następują trzy fale korekcyjne w kierunku adekwatnie przeciwnym . Dzięki określeniu danej konkretnej proporcjii i tworzących się fal można starać się na 9O% określić zasięg danego ruchu , przede wszystkim cen danego instrumentu finansowego w określonej danej przyszłości . Natomiast czas w którym fale się kształtują mogą potwierdzać fale i wzmocnić daną ich wymowę bardzo adekwatnie subiektywnie .
De facto w rzeczy samej , akurat w tej chwili chciałbym jak najbardziej narysować cały konkretny cykl wykresu fal Elliotta na akcjach GPW , ale jakoś nie mam w ogóle żadnego jakiegokolwiek dostępu do szkicu geometrycznego tego danego wykresu . Jakby nie było , oczywiście oscylatorki są różnego kalibru tz. kwadratowe i akurat podłużne , a zazwyczaj moje typowo ulubione są wskaźniki RSI oraz MACD i wyraźnie pokazują typowe dywergencję danego konkretnego ruchu w stronę na północ .
Dosłownie , akurat pierwszy opór już przekroczyliśmy przy kursie 39,34 złotych , a następny konkretny drugi opór akurat będziemy mieć przy cenie 44,31 złotych i z całą adekwatną pewnością określam cenę docelową dla akcji GPW przynajmniej 48 złotych za jedną akcyjkę . ....
=======================================
Krzywe kroczące :
SMA - kupuj
EMA - kupuj
================
Wskaźniki techniczne : Mocne kupuj , tylko akurat nie piwo . ....
RSI - kupuj
STS - kupuj
MACD - kupuj
TRIX - kupuj
WILLIAMS - kupuj
CCI - kupuj
ROC - kupuj
FI - kupuj
MFI - kupuj
EMV - kupuj
HIGS / LOWS - kupuj
BULL / BEAR POWER - kupuj
UHIMATE OSCILLATOR - kupuj
================================
Dzień debiutu akcji GPW >>>> 54 zł . ..
Cena emisyjna ( IPO ) akcji GPW >>>> 43 zł. ...
================================
Naprawdę nie ukrywam , akurat narazie zakupiłem 5OOO akcji GPW po 39,8O złotych i chciałbym jeszcze konkretnie dokupić tak ze 3OOO akcji GPW ??? . .... Najpierw muszę sprzedać węgierski Mol , żebym akurat miał tą wolną gotówkę ??? . ____________ Nie inaczej . ....
PS. Pozdrowienia z przepięknego Chicago , życzy góral Franek spod samiuśkich Tater ._________ Pikne są góry , a na nich rosa . ________ Akurat , nie inaczej . ....
Góralska teoria poznania wyraźnie mówi , że są trzy prawdy :
a) Święta prowda
b) Tyż prowda
c) Gówno prowda
Wiem , że akurat każdy dany człowiek ma własny rozum i wolną wolę daną przez Pana Boga , ale z całego serca radziłbym żeby każdy akurat postawił konkretnie na akcje GPW , oczywiście wraz z górną opcją " a " . _______________
_______ Akurat , nie inaczej . .....