Ktoś może mi zarzucić że patrzę przez zielone okulary i może ma rację czas pokaże a ja się pomylę, ale patrząc na wyniki z ostatnich 2 lat oraz działania zarządu mam taką hipotezę.
- zarząd wie coś więcej niż my i to są pozytywne informacje bo kupować wczoraj podczas sesji wig20 -4,87% 160 tysięcy akcji duon po 1,04 w takich czasach to znaczy o wielkiej wierze zarządu w tą spółkę a to jest lepsza wiara niż jakiś forumowiczów w tym mnie bo oni na bieżąco co dzieje się w spółce
- druga sytuacja kupując dzisiaj kupujesz za 1 zł masz 2 zł wartości duon 100% wk=0,5
- trzecia sprawa po prześledzeniu wyników doświadczenia z 11 lat grania na giełdzie
najpierw buduje się przychody a później poprawia marżę każdy patrzy na dzisiaj ale zobaczcie do jakich poziomów poprawili przychody a ile trzeba było wydać na marketing i inne, inwestycje żeby te przychody zwiększyć i na przykładach wielu firm pamiętam że spółki poprawiały przychody na małych marżach aż w końcu stały się liczącymi graczami na rynku i niektóre nawet stały się dużymi przedsiębiorstwami po czasie jak miały zbudowany portfel klientów i kontrahentów zaczęli poprawiać marże.
I załóżcie że za rok spółka generuje już co kwartał 120 milionów zł a marże zwiększyła do 8% to daje 40 milionów zysku i przy c/z 10 daje nam cenę 4zł a wk=1,7 a może być przecież jeszcze lepiej i marże też ale to gdybanie ja na razie patrze na zarząd i oczywiśćie ile podniosą prognozy