Zakładałem jakiś czas temu w swoim sklepie internetowym chatbota , aby odpowiadał na najczęściej zadawane przez klientów pytania. Przeanalizowałem co najmniej 25-30 rodzajów chatbotów z różnych firm łącznie z tym od fb.
W celu znalezienia propozycji korzystałem z wielu stron rankingów chatbotów, linków nie można tu wklejać ale wpiszcie sobie w wyszukiwarce coś w stylu "best ranking chat boot"
i powiem wam jedno w funkcjonalności, prostocie konfiguracji dostępnej dla każdego bez większych umiejętności ten od LiveChat nie miał sobie równych. Z przeanalizowanych ponad 30 chatbotów, oprócz tego od LiveChat jeszcze 3 inne nadawały się dla przeciętnego człowieka właściciela sklepu internetowego jako proste do wdrożenia i bardzo funkcjonalne. Ten od fb odpada bo wymaga do korzystania bycia zalogowanym na fb. Z pośród tych 3-4 najlepszych co prawda chatbot od LiveChat był najdroższy, ale i tak zdecydowałem się go u siebie zatrzymać. Macie opinię od przeciętnego użytkownika z pierwszej ręki co do jakości chatbota od LiveChat w porównaniu do innych propozycji z rynku. Myślę, że inni użytkownicy na świecie będą to dostrzegać i sprzedaż tego produktu będzie ostro rosła, jeszcze szybciej niż dotychczas zwłaszcza, że cyrk związany z koronką potrwa jeszcze pewnie kilkadziesiąt miesięcy, a coraz więcej rzeczy przenosi się do internetu, a to co w nim sukcesywnie się automatyzuje.