Jutro pewnie poznamy opinie zarządu na temat ceny w wezwaniu. Spółka kontrolowana przez fundusze ,fundusze są potencjalnymi sprzedawcami ale chyba ciężko będzie uzasadnić niegodziwość ceny. Ciekawy jestem co napiszą ,pewnie że cena zawiera się w przedziale wartości godziwej. Ogólnie cena spada chyba przez to otoczenie okoliczności i niepewność ,kupujący trafił chyba w dobry moment. Ale ja uważam że mimo wszystko i tak będą musieli coś dorzucić a te ze względu na to że fundusze nie potrzebują teraz płynności ,po co mają oddawać dobra dywidendową spółkę , i w ci lepszego można teraz włożyć kasę sprzedadzą develie i będą się pchać w jakieś państwowe Orleny kontrolowane przez niepewnego właściciela? Razem tworzą sobie tutaj akcjonariat większościowy powinny się trzymać , mało takich spółek gdzie fundusze same kontrolują spółkę , wszędzie jakiś większościowy właściciel który może robić co chce wpadać na jakieś głupie pomysły itd. Nie można oddać pakietu właścicielskiego kontrolnego za taką cenę ! Należy zwrócić uwagę jaka premie ponad cenę z notowań ,kontrola kosztuje ! Ostatnio widziałem dużo przypadków w których za pakiet kontrolny płaci się dużo dużo więcej.