Forum Giełda +Dodaj wątek
Opublikowano przy kursie:  12,14 zł , zmiana od tamtej pory: 23,56%

OPERACJONALIZACJA czyli strategia grupy ENERGA przełom marzec/kwiecień

https://www.youtube.com/watch?v=cagDG3tH9kU

jeszcze raz przeanalizujcie wypowiedzi od 40 minuty poniżej dla leniwych zacytowałem wypowiedź prezesa Orle

Dbamy o wzrost wartości spółki ENERGA SA Mogę powiedzieć to co przygotowujemy dla całej Grupy w tym dla ENERGA SA to trudne takie słowo OPERACJONALIZACJA naszej strategii Orlenu czyli przygotowywania strategii cząstkowych dla poszczególnych firm w tym dla ENERGA SA i będziemy to w tym roku publicznie prezentować dla tych większych i istotniejszych spółek z grupy a szczególnie zaprezentujemy to publicznie dla ENERGA SA bo jest spółką giełdową

Mam nadzieje że wówczas Państwa / akcjonariuszy ENERGA SA / apele spotkają się z takim odzewem z naszej strony który uznacie za właściwy

przykro mi że nie wierzycie w ponadprzeciętne zyski w horyzoncie długoterminowym lub chcielibyście na już ale to nie mój problem...ja czekam cierpliwie i jeszcze raz zacytuję zdanie które wypowiedział prezes Orlenu cytując

miliardy preferencyjnych pożyczek na 0,5 % w skali roku zainwestowane istotnie wpłyną w przyszlości na wzrost wartość akcji spółki ENERGA SA na GPW / nawet prezes mowi jako twierdzenie .pewność a nie w trybie przypuszczającym / oraz wzrost wartość firmy ENERGA SA .Mogę powiedzieć że będziemy mieć wspólnie powody do radości

A jak będzie zobaczymy ...warto dodać że ta przedstawiona operacjonalizacja energetyki w Orlenie to taka strategia grupy ENERGA wypracowana wspólnie z Orlenem ...wzrosty Orlenu zaczeły się od strategi czy na spółce ENERGA będzie podobnie ...jeśli od kursu spółki ENERGA z daty x publikacji strategi do daty Y dzień konferencji ORLENU i ENERGA /podsumowanie roku/ by wzrósł tak jak odbyło się to na Orlenie to zarządy Orlenu i ENERGA znowu na tej konferencji będą mogły się chfalić wykresem a jak będzie przekonamy się niebawem

Treści na Forum Bankier.pl (Forum) publikowane są przez użytkowników portalu i nie są autoryzowane przez Redakcję przed publikacją.

Bonnier Business (Polska) Sp.z o.o. nie ponosi odpowiedzialności za informacje publikowane na Forum, szczególnie fałszywe lub nierzetelne, które mogą wprowadzać w błąd w zakresie decyzji inwestycyjnych w myśl artykułów 12 i 15 Rozporządzenia MAR (market abuse regulation). Złamanie zakazu manipulacji jest zagrożone odpowiedzialnością karną.

Zamieszczanie na Forum propozycji konkretnych decyzji inwestycyjnych w odniesieniu do instrumentu finansowego może stanowić rekomendację w rozumieniu przepisów Rozporządzenia MAR. Sporządzanie i rozpowszechnianie rekomendacji bez zachowania wymogów prawnych podlega odpowiedzialności administracyjnej.

Przypominamy, że Forum stanowi platformę wymiany opinii. Każda informacja wpływająca na decyzje inwestycyjne pozyskana przez Forum, powinna być w interesie inwestora, zweryfikowana w innym źródle.

[x]
ENERGA 0,13% 15,00 2025-10-24 17:02:43
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.