https://www.youtube.com/watch?v=cagDG3tH9kU
jeszcze raz przeanalizujcie wypowiedzi od 40 minuty poniżej dla leniwych zacytowałem wypowiedź prezesa Orle
Dbamy o wzrost wartości spółki ENERGA SA Mogę powiedzieć to co  przygotowujemy dla całej Grupy w tym dla ENERGA SA to trudne takie słowo  OPERACJONALIZACJA naszej strategii Orlenu czyli przygotowywania  strategii cząstkowych dla poszczególnych firm w tym dla ENERGA SA i  będziemy to w tym roku publicznie prezentować dla tych większych i  istotniejszych spółek z grupy a szczególnie zaprezentujemy to publicznie  dla ENERGA SA bo jest spółką giełdową  
Mam nadzieje że  wówczas Państwa / akcjonariuszy ENERGA SA / apele spotkają się z takim  odzewem z naszej strony który uznacie za właściwy 
przykro  mi że nie wierzycie w ponadprzeciętne zyski w horyzoncie  długoterminowym lub chcielibyście na już ale to nie mój problem...ja czekam cierpliwie i  jeszcze raz zacytuję zdanie które wypowiedział prezes Orlenu cytując
miliardy preferencyjnych pożyczek na 0,5 % w skali roku zainwestowane istotnie wpłyną w przyszlości na wzrost wartość akcji spółki ENERGA SA na GPW / nawet prezes mowi jako twierdzenie .pewność a nie w trybie przypuszczającym / oraz wzrost wartość firmy ENERGA SA .Mogę powiedzieć że będziemy  mieć wspólnie powody do radości 
A jak będzie zobaczymy ...warto dodać że ta przedstawiona operacjonalizacja energetyki w Orlenie to taka strategia grupy ENERGA wypracowana wspólnie z Orlenem ...wzrosty Orlenu zaczeły się od strategi czy na spółce ENERGA będzie podobnie ...jeśli od kursu spółki ENERGA z daty x publikacji strategi do daty Y dzień konferencji ORLENU i ENERGA /podsumowanie roku/ by wzrósł tak jak odbyło się to na Orlenie to zarządy Orlenu i ENERGA znowu na tej konferencji będą mogły się chfalić wykresem a jak będzie przekonamy się niebawem