Nie jest to nic nadzwyczajnego. Spółka ma sporo gotówki a biznes rozwija się więcej niż dynamicznie. Cena może wydawać się ok, ale jest taka tylko w tym momencie. Po ochłonięciu radzę się zastanowić. W perspektywie 12 m. cena bez większych trudów może osiągnąć 100 zł. Redukcji dużej nie będzie bo już tylko 33% jest w obrocie, a jestem przekonany że mniej bo nie wszyscy poniżej 5% będą zainteresowani sprzedażą. Ja swój pakiet zostawię bo w świetle ostatnich wydarzeń, taka cena to absolutne minimum przyzwoitości. Na dzisiaj musieliby mi zapłacić ok. 60 pln żebym się zaczął zastanawiać.
Jak dla mnie zarząd doskonale wie co robi. Podnieceni inwestorzy niekoniecznie. Dla tych, którzy zostawią sobie akcje zakup też będzie korzystny. Spółka wejdzie w posiadanie kolejnego pakietu, którego wartość w najbliższym roku zdecydowanie wzrośnie.
Co do sprzedaży i odkupu? Może się uda odkupić taniej może nie. Przy większych pakietach to mocno wątpliwe. 48 zadziała jak czynnik psychologiczny. To cena którą już dziś zarząd chce zapłacić. Już za chwilę przyzwyczają się do niej inwestorzy i będzie ona mocnym wsparciem.
Każdy przemyśli sam a ja rozsądnych decyzji Wam życzę. Pamiętajcie, że emocje nie są dobry doradcą :)