Forum Giełda +Dodaj wątek
Opublikowano przy kursie:  13,30 zł , zmiana od tamtej pory: -32,63%

odpowiedz do marka i ads

Nie hejtowalem, po prostu nie podobala mi sie ich polityka wynagrodzen zarzadu, kontaktu z inwestorami i niejasna polityka wydawania na badania rozwojowe, nadal nie opisane na co dokladnie poszlo tyle kasy (caly zysk z dwoch lat pewnie ok 7 baniek).

Czy wydanie gry papillon tyle kosztuje? zespol 8 osobowy tyle zarabia by pochlonac ponad 7 mln przez dwa lata, nie wydaje mi sie by programisci zarabiali ponad 35tys miesiecznie. Tworzenie gry to glownie praca tworcza programisty no ewentualnie sprzet tablet, komputer itp, ale nadal niejasne sie wydaja takie przeplywy.

Co do samej spolki, owszem za 8-9 moze i jestem sklonnny to kupic , ale nie za 13 i nie teraz przed raportem za II kwartal. I uwaga...kiedys strzelilem niemal dokladnie kwote za IV kwartal 2023 wiec i teraz sprobuje, mozecie zweryfikoawc 9 sierpnia po raporcie.

Strzelam, ze spolka wykaze .... albo stratę albo maly znikomy zysk, niski przychod. Oceniam ze papillon to ratunek dla tej firmy, wielkie umowy z apple i nine nie ruszyly , a wszystkie pieniadze z zyskow zostaly "przezarte" na te slynne badania rozwojowe. Na pytanie jednego z zainteresowanych na czacie "czy da sie cos odzyskac" pan marcinek odparl "zobaczymy". Historia czatu to wgladu w internecie.

Nie zapowiada sie tu rewelacyjnie a to z paru powodow
1. mimo dwoch super umow i duzych przychodow z ostatnich dwoch lat spolka nie ma oszczednosci i posilkuje sie juz kredytem
2. wysokie wynagrodzenia zarzadu
3. brak wydawcy gry
4. by wydac gre trzeba poswiecic srodki na reklame itp, z ewentualnym wydawca podzielic sie zyskami
5. wydaje mi sie ze spolka jest slabo zarzadzana
6. spolka z new connect , co znaczy ze spolka moze sobie wyprodukowac espi i to tyle...przyklad simfabric, gdzie produkowane sa espi jeden za drugim a gry nie powstaja, za duzo widzialem machlojek na gpw a tym bardziej na nc by nie uwierzyc w podpuche, oczywiscie nikogo nie podejrzewam, ale takie sytuacje sie zdarzaly i mialy miejsce
7. konkurencja nie spi, marcinek nie wymyslil tu niczego nowego, gier z gatunku survival jest mnostwo na rynku
8. nikt nie jest nieomylny, duzy inwestor ktory wszedl ostatnio powyzej 5% nie musi wiedziec wszystkiego, tracili najwieksi na rynku.
9. jak zabraknie kasy mozliwy dodruk, ilez to ja razy slyszalem w chatach "na razie nie planujemy dofinansowania dodrukiem" , a potem nastepowalo to co nastepowalo. nasza gielda jest pelna takich przypadkow.

moglbym jeszcze pisac i pisac, spolke sprzedalem ale sie nadal przygladam, bo skoro sprzedalem po 13.90 a teraz kupie po 9 za tyle samo pieniedzy to mam wiecej akcji i spekulacyjnie zawsze jest mozliwy zryw, ale wg mojej ocenie nawet teraz jest drogo, bo niepewny raport przed nami.

troche chaotycznie

bye bye, milego weekendu

Treści na Forum Bankier.pl (Forum) publikowane są przez użytkowników portalu i nie są autoryzowane przez Redakcję przed publikacją.

Bonnier Business (Polska) Sp.z o.o. nie ponosi odpowiedzialności za informacje publikowane na Forum, szczególnie fałszywe lub nierzetelne, które mogą wprowadzać w błąd w zakresie decyzji inwestycyjnych w myśl artykułów 12 i 15 Rozporządzenia MAR (market abuse regulation). Złamanie zakazu manipulacji jest zagrożone odpowiedzialnością karną.

Zamieszczanie na Forum propozycji konkretnych decyzji inwestycyjnych w odniesieniu do instrumentu finansowego może stanowić rekomendację w rozumieniu przepisów Rozporządzenia MAR. Sporządzanie i rozpowszechnianie rekomendacji bez zachowania wymogów prawnych podlega odpowiedzialności administracyjnej.

Przypominamy, że Forum stanowi platformę wymiany opinii. Każda informacja wpływająca na decyzje inwestycyjne pozyskana przez Forum, powinna być w interesie inwestora, zweryfikowana w innym źródle.

[x]
CHERRY -0,44% 8,96 2025-09-19 16:48:37
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.