Forum Giełda +Dodaj wątek
Opublikowano przy kursie:  43,90 zł , zmiana od tamtej pory: -15,03%

oczekiwania

Dnia 2024-08-19 o godz. 18:23 ~ANALITICS napisał(a):
> być może mieli limit górny kursu (nieoficjalny) i jeżeli kurs będzie się obniżał to skup się znów uruchomi.
>
> tak czy inaczej ja czekam na wyniki za h1 a tak na prawdę za q3 które będą tylko 2 miesiące później

Ja też czekam na wyniki za h1 ale już można je sobie szacować na podstawie wyników miesięcznych, marży i kosztów poprzednich okresów. Moje oczekiwania za Q2 to 5-6 mln zysku netto, nawet bliżej 6 mln
Jeśli chodzi o Q3 to trzeba jeszcze szacować sprzedaż która dopiero będzie i marżę ale zakładając podobne wzrosty jak w lipcu i marżę zeszłoroczną to oczekuję około 7mln netto.
Konsekwentnie Q4 i ok 8% wzrost sprzedaży przy podobnej marży daje mi ok 6mln zysku netto

Razem daje mi to ok 19mln rocznego zysku. Nawet jeśli pomyliłem się na plus o 20% to i tak będzie ok 100% lepiej niz rok temu.
Czy jest jakis powód aby spólka przestała skupować skoro limit górny został ustalony na 150zł !!!
Nie może być limitu nieoficjalnego bo to niezgodne z założeniami skupu. Jak dla mnie osoba odpowiedzialna za skup pojechała na urlop i taki jest powód.
Jedno jest pewne - kurs jest żałośnie niski w stosunku do przewidywanych wyników, które i tak nie uwzględniają spadku kursu dolara a jedynie obecny trend sprzedażowy.

Treści na Forum Bankier.pl (Forum) publikowane są przez użytkowników portalu i nie są autoryzowane przez Redakcję przed publikacją.

Bonnier Business (Polska) Sp.z o.o. nie ponosi odpowiedzialności za informacje publikowane na Forum, szczególnie fałszywe lub nierzetelne, które mogą wprowadzać w błąd w zakresie decyzji inwestycyjnych w myśl artykułów 12 i 15 Rozporządzenia MAR (market abuse regulation). Złamanie zakazu manipulacji jest zagrożone odpowiedzialnością karną.

Zamieszczanie na Forum propozycji konkretnych decyzji inwestycyjnych w odniesieniu do instrumentu finansowego może stanowić rekomendację w rozumieniu przepisów Rozporządzenia MAR. Sporządzanie i rozpowszechnianie rekomendacji bez zachowania wymogów prawnych podlega odpowiedzialności administracyjnej.

Przypominamy, że Forum stanowi platformę wymiany opinii. Każda informacja wpływająca na decyzje inwestycyjne pozyskana przez Forum, powinna być w interesie inwestora, zweryfikowana w innym źródle.

[x]
ESOTIQ 1,08% 37,30 2025-10-31 16:47:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.