Forum Giełda +Dodaj wątek
Opublikowano przy kursie:  5,28 zł , zmiana od tamtej pory: -63,26%

Ocena sytuacji.

Szanowni Akcjonariusze,

W związku z licznymi pytaniami kierowanymi do mnie w ostatnich dniach odnośnie dalszego rozwoju sytuacji wokół EuCO, postanowiłem napisać ten post i uporządkować najważniejsze informacje.

Już wcześniej jasno zaznaczyłem przy cenie 3zł, i tu pozwolę sobie zacytować jeden z moich wcześniejszych wpisów:

> „Swoje analizy napisałem pod innymi postami. Teraz pozostaje kwestia analizy technicznej i samego wykresu. Podejrzewam, że Ragnar zorganizuje tutaj jakiś dodatkowy biznes dla samej spółki. No chyba, że wcześniej kurs sam urośnie jeszcze 100–200% od obecnego poziomu, to pewnie zredukują swój % udziału. W tym tygodniu dokupię jeszcze kilkadziesiąt tysięcy akcji, dużo nie mogę, bo wtedy będę musiał zakomunikować swoje przekroczenie progu :)”

W ostatnich dniach, po dynamicznym wzroście kursu do 8 zł, nastąpiła korekta, co jest naturalnym zjawiskiem po tak silnych i szybkich zwyżkach. Swój pakiet nadal utrzymuję, choć nie ukrywam, że podczas poniedziałkowych spadków częściowo zredukowałem pozycję, z uwagi na ryzyko potencjalnego wyjścia jednego z większych akcjonariuszy.

Nie podejrzewam, aby był to Ragnar, którego zlecenia sprzedaży, jak wynika z obserwacji rynku, są ustawione dopiero na poziomie 25 zł. Możliwe natomiast, że redukcji lub całkowitego wyjścia z akcjonariatu dokonał drugi większościowy akcjonariusz, co mogło mieć wpływ na zwiększoną podaż.

Dzisiejsze sesje pokazały, że kurs jest broniony w rejonie 5,20–5,30 zł. Podejrzewam, że jutro z rana może pojawić się tzw. szybka promocja i jeśli tak się stanie, zamierzam dokupić kilkadziesiąt tysięcy akcji. Przy obecnej płynności i zmienności nie wykluczam, że również więksi gracze będą próbowali wykorzystać tę okazję.

Na ten moment pozostaje nam obserwować rozwój wydarzeń do Nadzwyczajnego Walnego Zgromadzenia, które zaplanowane jest na 24 czerwca o godz. 13:00. To wtedy może zapaść wiele istotnych decyzji co do przyszłości spółki.

ObserwatoR

Treści na Forum Bankier.pl (Forum) publikowane są przez użytkowników portalu i nie są autoryzowane przez Redakcję przed publikacją.

Bonnier Business (Polska) Sp.z o.o. nie ponosi odpowiedzialności za informacje publikowane na Forum, szczególnie fałszywe lub nierzetelne, które mogą wprowadzać w błąd w zakresie decyzji inwestycyjnych w myśl artykułów 12 i 15 Rozporządzenia MAR (market abuse regulation). Złamanie zakazu manipulacji jest zagrożone odpowiedzialnością karną.

Zamieszczanie na Forum propozycji konkretnych decyzji inwestycyjnych w odniesieniu do instrumentu finansowego może stanowić rekomendację w rozumieniu przepisów Rozporządzenia MAR. Sporządzanie i rozpowszechnianie rekomendacji bez zachowania wymogów prawnych podlega odpowiedzialności administracyjnej.

Przypominamy, że Forum stanowi platformę wymiany opinii. Każda informacja wpływająca na decyzje inwestycyjne pozyskana przez Forum, powinna być w interesie inwestora, zweryfikowana w innym źródle.

[x]
EUCO 6,59% 1,94 2025-10-16 17:00:29
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.