Szanowni Akcjonariusze,
W związku z licznymi pytaniami kierowanymi do mnie w ostatnich dniach odnośnie dalszego rozwoju sytuacji wokół EuCO, postanowiłem napisać ten post i uporządkować najważniejsze informacje.
Już wcześniej jasno zaznaczyłem przy cenie 3zł, i tu pozwolę sobie zacytować jeden z moich wcześniejszych wpisów:
> „Swoje analizy napisałem pod innymi postami. Teraz pozostaje kwestia analizy technicznej i samego wykresu. Podejrzewam, że Ragnar zorganizuje tutaj jakiś dodatkowy biznes dla samej spółki. No chyba, że wcześniej kurs sam urośnie jeszcze 100–200% od obecnego poziomu, to pewnie zredukują swój % udziału. W tym tygodniu dokupię jeszcze kilkadziesiąt tysięcy akcji, dużo nie mogę, bo wtedy będę musiał zakomunikować swoje przekroczenie progu :)”
W ostatnich dniach, po dynamicznym wzroście kursu do 8 zł, nastąpiła korekta, co jest naturalnym zjawiskiem po tak silnych i szybkich zwyżkach. Swój pakiet nadal utrzymuję, choć nie ukrywam, że podczas poniedziałkowych spadków częściowo zredukowałem pozycję, z uwagi na ryzyko potencjalnego wyjścia jednego z większych akcjonariuszy.
Nie podejrzewam, aby był to Ragnar, którego zlecenia sprzedaży, jak wynika z obserwacji rynku, są ustawione dopiero na poziomie 25 zł. Możliwe natomiast, że redukcji lub całkowitego wyjścia z akcjonariatu dokonał drugi większościowy akcjonariusz, co mogło mieć wpływ na zwiększoną podaż.
Dzisiejsze sesje pokazały, że kurs jest broniony w rejonie 5,20–5,30 zł. Podejrzewam, że jutro z rana może pojawić się tzw. szybka promocja i jeśli tak się stanie, zamierzam dokupić kilkadziesiąt tysięcy akcji. Przy obecnej płynności i zmienności nie wykluczam, że również więksi gracze będą próbowali wykorzystać tę okazję.
Na ten moment pozostaje nam obserwować rozwój wydarzeń do Nadzwyczajnego Walnego Zgromadzenia, które zaplanowane jest na 24 czerwca o godz. 13:00. To wtedy może zapaść wiele istotnych decyzji co do przyszłości spółki.
ObserwatoR