Forum Giełda +Dodaj wątek

Nowy akcjonariusz.....

Witam !!
Po walnym objawił się nam nowy znaczący akcjonariusz ponad 69 k papiera to ponad 3 mln pln ----- robi wrazenie !!!!
Jezeli ktoś śledzi historie spółki to wie że było tylko dwóch dużych TT i CP , mniejszych którzy mieli ponad 5 % nie było , wniosek ????
Ktoś nie wiedział co zrobić z kasą ????
Niech spółka robi swoje , to ważne niech z roku na rok zwiększa WK i zysk , niech poprawi marżę na 1,3 % i starczy , dywidendę niech zostawią na 25 -40 % z zysku i miodzio by było ....
A malkontentom typu spółka się skonczyła , wypada podziękować
Mam nadzieje że skonsolidowany raport za 2 Q będzie naprawdę mocny i spółki córki dorzucą coś swojego .
Swoją drogą konsolidacja kursu trwa już za długo dlatego czuję pismo nosem i mam przeczucie że lato będzie dla akcjonariuszy Onico bardzo udane .
Obligi nie emitowane przez dłuższy czas to znak że mielą towar na okrągło i dysponują kasą obrotową własną ----- cieszy , mniejsze koszta .
Moim zdaniem do szczęścia brakuje płynności na papierze bo to co się obecnie dzieje to masakra jakaś .......... wydaje mi się , osobiście bym to przemyślał na miejscu prezesa oczywiście, wypuszczenie 1-1,5 mln dodatkowych akcji z prawem poboru w kwocie powiedzmy 30 pln za walor ...... oczywiście podniosły by się głosy --- rozwodnienie kapitału itd. lecz z drugiej strony 30-45 mln pln to taka kasa która otwiera zwiększenie zysku gdzieś o 5-7 mln rocznie-to koszty operacyjne od kredytów ....
W ciągu następnych 5 lat tworzy się taka grupa kapitałowa która jeszcze mocniej liczyłaby się w Europie ------ to oczywiście są moje nic nie znaczące przemyślenia , lecz kto wie ???
Może kiedyś patrząc na rachunek maklerski będę przypominał sobie że przecinek był dwie liczby po lewej .............4610,00 ----- 46,10 ............. he he he he he
No jak to się mówi w tym kraju wyobrażnia jest za darmo ....... jak myślicie będzie coś z tej naszej spółki ????
Pozdrawiam...............

Treści na Forum Bankier.pl (Forum) publikowane są przez użytkowników portalu i nie są autoryzowane przez Redakcję przed publikacją.

Bonnier Business (Polska) Sp.z o.o. nie ponosi odpowiedzialności za informacje publikowane na Forum, szczególnie fałszywe lub nierzetelne, które mogą wprowadzać w błąd w zakresie decyzji inwestycyjnych w myśl artykułów 12 i 15 Rozporządzenia MAR (market abuse regulation). Złamanie zakazu manipulacji jest zagrożone odpowiedzialnością karną.

Zamieszczanie na Forum propozycji konkretnych decyzji inwestycyjnych w odniesieniu do instrumentu finansowego może stanowić rekomendację w rozumieniu przepisów Rozporządzenia MAR. Sporządzanie i rozpowszechnianie rekomendacji bez zachowania wymogów prawnych podlega odpowiedzialności administracyjnej.

Przypominamy, że Forum stanowi platformę wymiany opinii. Każda informacja wpływająca na decyzje inwestycyjne pozyskana przez Forum, powinna być w interesie inwestora, zweryfikowana w innym źródle.

[x]
ONICO -3,70% 13,00 2026-03-13 15:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.