Najpierw nie było możliwości przeniesienia akcji HAWE na NOWĄ GIELDE z jakiejkolwiek instytucji finansowej . Następnie dano taką sposobność poprzez zmiany w umowie , jednakowoż na nic to sie nie zdało, gdyz aktualnie nie ma najmniejszej szansy na sprzedaz tych walorów < no chyba ze kogoś satysfakcjonuje 7 gr> Przeniosłem na próbe zaledwie 1 tys akcji i po kilku tyg. niemożnosci ich sprzedaży dochodze do wniosku, iz najzwyczajniej w świecie popełniłem błąd . Oczywiście wieksze
transakcje co pewien czas są dokonywane ,stad obrót, ale zawsze pojawiaja sie one na ułamki sekund na ,,zaniżonych półkach,, i natychmiast sa realizowane.W/g mnie dni znacznych obrotow (chociazby wczorajszy)sa ściśle skorelowane z iloscia zalogowanych osob i ewent. Ich reakcja .Takze moim zdaniem popartym miesieczną obserwacją ,nikt z ,, zewnatrz,, nie jest w stanie w jakikolwiek sposób zareagować ,a tym bardziej cokolwiek sprzedac . Wielka szkoda ,iz tak sie dzieje poniewaz
wiazalem zarównio
ja jak i moi znajomi olbrzymie nadzieje z tym rynkiem .Reasumując zaluje, a jednoczesnie ciesze sie iz przeniosłem zaledwie 1 tys akcji na Nowa Gielde gdyz powoli dochodze do wniosku iz jakiegokolwiek zysku tu nie uświadcze z wiadomych powodów i finalnie nalezałoby zamknac rachunek ....Jezeli ktos ma podobne spostrzezenia prosze o info.