Obserwując sytuację na Wikanie staram sie rozgryźć w czym rzecz i szczerze mówiąc cały czas chodzi mi po głowie coś, o czym już kiedyś pisałem czyli temat Nordic Development i ich związku z Wikaną. Poniżej kilka faktów:
1. W połowie roku 2017 Nordic Development informuje o zamiarach wejścia do końca roku na NC a do końca roku 2018 na GPW
2. Snują plany o budowaniu około 1000 mieszkań rocznie, większość inwestycji mają realizować w nowych regionach kraju z lokalnymi partnerami, a w ciagu kilku lat chcą wejsc do pierwszej ligi polskich deweloperów. Ambitnie.
2. W listopadzie 2017 pojawia się komunikat Wikany o możliwych opcjach strategicznych (alians/współpraca//emisja/połączenie/inne)
3. W styczniu 2018 w Radzie Nadzorczej Wikany ląduje Piotr Rybojad - Dyrektor Generalny Nordic Development
4. O debiucie Nordic na New Connect już cisza
5. W kwietniu 2018 Nordic Development sprzedaje swoje udziały w deweloperze notowanym na GPW Black Pearl Capital spółce DEKPOL S.A. i wycofuje się z roli ich strategicznego partnera.
6. W czerwcu Piotr Rybojad przesunięty z Rady Nadzorczej Wikany do Zarządu Wikany
7. O planach wejścia na NC i GPW Nordic Development nadal cisza. Czyżby temat upadł?
8. Kilka dni temu napiałem maila do Wikany, w ktorym wrocilem do tematu opcji strategicznych odpisano mi, że dyskusje ciągle trwają i jak zostanie podjęta jakaś decyzja to poinformują stosownym komunikatem. (niczego innego się nie spodziewałem)
9. A to coś co odkryłem dzisiaj... Menadzerem Marketingu w Wikana SA. jest aktualnie Pan Marcin Przybylski, i tu uwaga.... jest on jdnocześnie Członkiem Rady Nadzorczej wspierającym Public Relations w Nordic Development
Przypadek?
ps. jak tam wrażenia po meczu Niemców? Okazuje się, że ten mundial już nie jest taki nieudany dla nas jakby sie wydawało jeszcze wczoraj :)