Witam,
niezmiernie cieszę się z ostatniej obnizki kursu - po b.dobrej cenie można nawet kupic kilkanaście tysięcy akcji, co jak ostatnio widać robię nie tylko ja :)
zresztą nawet jakby cena była (na tym etapie) kilka-kilkanaście groszy większa - to i tak jest okazyjnie, bo już 12maja wyniki.
Oczywiste jest, że w grupie zaczęło się dziać b.dobrze - paradoksalnie od czasu kryzysu.
Zwolniono kilkadziesiat osób, reszcie kazano zapełnić luki po nieobecnych, kilka kontraktów podpisanych w euro daje bardzo duże pieniądze, Ergis to w końcu lider Exportu i jak sam Prezes powiedział (tvnCNBCBiznes)" jak euro jest wysokie - jestem szczęśliwym Prezesem", co więcej masa firm polskich, która kupowała dotychczas produkty z zagranicy, ze względu na wysoki kurs, zamawiają produkty z Ergisu. Firma pracuje non stop, a nie jak co niektórzy tydzień praca - 2 tygodnie przerwy.
Wyniki za I kwartał będą naprawdę dobre - (tak wnioskuję z wypowiedzi Prezesa), pomimo zaciągniętego kredytu. A może jeszcze jedna pozytywna informacja czeka na nas w ciągu najblizszych dni....?
A więć dziękujemy Ci Panie Prezesie, za b.cenne wskazówki podczas wystapień w telewizji - ja Panu wierzę (i w Pana inwestuje)!
A wy drodzy forumowicze - proszę oddajcie mi akcje za np 1,60!!!
Proszę!!!
Zapraszam do oglądania archiwalnych odcinków na tvnie i o wyciągnięcie wniosków.
Dozobaczenia na forum pod koniec tygodnia, przywitam Was swoim : A nie mówiłem???
Pozdrawiam i życzę udanych inwestycji!!!