Forum Giełda +Dodaj wątek

niestety niedosyt

Niby strata niższa, wzrost sprzedaży, ale moim skromnym zdaniem jesli miałby zrealizować się scenariusz zarządu w temacie zysków w II półroczu, to jednak wyniki powinny być lepsze. Widać poprawę, ale to jednak nie to czego oczekiwałem. Spodziewałem się straty w granicach 200 -300 tysięcy i wtedy faktycznie następne kwartały na plus, a w tej sytuacji... Mój pogląd w tym temacie jest więc taki, że sytuacja w spółce nieco się poprawia, do tego wzrost sprzedaży w Polsce, więc generalnie wyjdziemy na plus, tyle, że znacznie później niż oczekiwałem. Poza tym zastanawia mnie po raz kolejny oszczędność w dawkowaniu danych. Ani jednego konkretu o sprzedaży internetowej, eksporcie... Może się mylę, ale wydaje mi się, że jest w tym drugie dno, pozytywne dla nas. Tyle, że sobie poczekamy, oj poczekamy...
Chociaż z drugiej strony czekamy już tak długo, że może już bliżej niż dalej.
Domyślam się, że bedą głosy dużo bardziej krytyczne i mniej optymistyczne, ale chętnie się zapoznam. Bo jak zwykle w przypadku Hurtka mam mieszane uczucia.
A tak swoją drogą, kolejny dzień zabawa na podobnej ilości akcji. I co, znowu podciągnięte do 27 groszy na koniec, czy tym razem nie? Chyba jednak ktoś tu kogoś chce sprowokować.

Treści na Forum Bankier.pl (Forum) publikowane są przez użytkowników portalu i nie są autoryzowane przez Redakcję przed publikacją.

Bonnier Business (Polska) Sp.z o.o. nie ponosi odpowiedzialności za informacje publikowane na Forum, szczególnie fałszywe lub nierzetelne, które mogą wprowadzać w błąd w zakresie decyzji inwestycyjnych w myśl artykułów 12 i 15 Rozporządzenia MAR (market abuse regulation). Złamanie zakazu manipulacji jest zagrożone odpowiedzialnością karną.

Zamieszczanie na Forum propozycji konkretnych decyzji inwestycyjnych w odniesieniu do instrumentu finansowego może stanowić rekomendację w rozumieniu przepisów Rozporządzenia MAR. Sporządzanie i rozpowszechnianie rekomendacji bez zachowania wymogów prawnych podlega odpowiedzialności administracyjnej.

Przypominamy, że Forum stanowi platformę wymiany opinii. Każda informacja wpływająca na decyzje inwestycyjne pozyskana przez Forum, powinna być w interesie inwestora, zweryfikowana w innym źródle.

[x]
HURTIMEX 2,66% 0,19 2026-01-27 16:40:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.