Forum Giełda +Dodaj wątek

Re: niestety niedosyt

Czytałem ostatnio wpisy pracowników którzy zgłosili się na anons hertimexu do pracy i zostali zatrudnieni przez tą firmę ale prace wykonywali dla kanza i to w Niemczech a pensje wypłacał im hrtx na Polskich warunkach czyli ewidentnie wg. mnie jedna firma tylko nie sformalizowana na papierze. Optymalizacja kosztowo- podatkowa stąd ten niby dogodny kredyt który prawdopodobnie kredytem nie jest tylko wg. mnie kapitałem obrotowym czy też w tym wypadku zatowarowaniem spółki córki ale koszty są i dlatego też zarząd odbiera sobie bez oporu tak wysokie wynagrodzenia mimo że jest na papierze taka strata bo pensje wypłaca im kanz .Tylko w tym wypadku problemem dla nas jest to że na zysk papierowy możemy jeszcze trochę poczekać bo im się to zwyczajnie nie opłaca. Ja tak to postrzegam nikt nie musi się tym sugerować każdy sam podejmuje decyzje

Treści na Forum Bankier.pl (Forum) publikowane są przez użytkowników portalu i nie są autoryzowane przez Redakcję przed publikacją.

Bonnier Business (Polska) Sp.z o.o. nie ponosi odpowiedzialności za informacje publikowane na Forum, szczególnie fałszywe lub nierzetelne, które mogą wprowadzać w błąd w zakresie decyzji inwestycyjnych w myśl artykułów 12 i 15 Rozporządzenia MAR (market abuse regulation). Złamanie zakazu manipulacji jest zagrożone odpowiedzialnością karną.

Zamieszczanie na Forum propozycji konkretnych decyzji inwestycyjnych w odniesieniu do instrumentu finansowego może stanowić rekomendację w rozumieniu przepisów Rozporządzenia MAR. Sporządzanie i rozpowszechnianie rekomendacji bez zachowania wymogów prawnych podlega odpowiedzialności administracyjnej.

Przypominamy, że Forum stanowi platformę wymiany opinii. Każda informacja wpływająca na decyzje inwestycyjne pozyskana przez Forum, powinna być w interesie inwestora, zweryfikowana w innym źródle.

[x]
HURTIMEX 0,00% 0,19 2026-02-12 09:51:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.