Forum Giełda +Dodaj wątek
Opublikowano przy kursie:  68,18 zł , zmiana od tamtej pory: 0,50%

nie wiem po co

nie wiem po co większość z Was posiadaczy akcji XTB wdaje się bezsensowe dyskusje bez merytoryki z ludźmi którzy ewidentnie też otworzyli szorta 22,10.2025 za blackrockiem, fakty są takie na tą chwilę, że szorciaże są w plecy 1zł na każdej akcji, jeśli robili to na dźwigni to trochę się tego nazbiera. BlackRock zrobił 0.61% czyli jest jakieś 500 tyś w plecy, pod warunkiem, że odkupią wszyskie akcje w tej cenie....raczej mało realne. Nawet jeśli wyniki będą najgorsze od dwóch lat to będą lepsze niż były trzy lata temu, spółka nie może zawsze mieć rok do roku lepszych wyników. Pewnym jest za to kolejna dywidenda w 2026 na poziomie 5-6zł czyli znowu w okolicach 10% przy tej cenie. Znajdźcie mi takie akcje :) Orlen jest już po 100zł prawie a dywidenda to maks 3,5zł bo ta w zeszłym roku była wypłacana z zysku który zrobił Obajtek a nie aktualny prezes. Także pozdrawiam wszystkich, którzy otworzyli szorta puszczają im nerwy i muszą wylać tutaj swoją frustrację, myśląc, że zbiją tym cenę akcji.

Treści na Forum Bankier.pl (Forum) publikowane są przez użytkowników portalu i nie są autoryzowane przez Redakcję przed publikacją.

Bonnier Business (Polska) Sp.z o.o. nie ponosi odpowiedzialności za informacje publikowane na Forum, szczególnie fałszywe lub nierzetelne, które mogą wprowadzać w błąd w zakresie decyzji inwestycyjnych w myśl artykułów 12 i 15 Rozporządzenia MAR (market abuse regulation). Złamanie zakazu manipulacji jest zagrożone odpowiedzialnością karną.

Zamieszczanie na Forum propozycji konkretnych decyzji inwestycyjnych w odniesieniu do instrumentu finansowego może stanowić rekomendację w rozumieniu przepisów Rozporządzenia MAR. Sporządzanie i rozpowszechnianie rekomendacji bez zachowania wymogów prawnych podlega odpowiedzialności administracyjnej.

Przypominamy, że Forum stanowi platformę wymiany opinii. Każda informacja wpływająca na decyzje inwestycyjne pozyskana przez Forum, powinna być w interesie inwestora, zweryfikowana w innym źródle.

[x]
XTB -1,13% 68,52 2025-12-05 17:02:00